"Maximaliseren opgelost zuurstof in water met nanobubbles is winst"

Vanwege hun unieke structuur zijn nanobubbles efficiënt in het verbeteren van water in diverse stadia van de groeicyclus van de plant. Dat stelt producent Moleaer. De langdurige aanwezigheid van de bubbels in water en hun inherente vermogen om efficiënt zuurstof over te brengen en verplaatsen rond plantenwortels kan de kosten van zuurstofgebruik verminderen en een beter waterkwaliteitsniveau bereiken.

In onderstaande bijdrage (deel 3 in een serie van 3 uit het nanobubble e-book dat Moleaer uitgeeft) gaat Moleaer, producent van nanobubbletechniek, in op hoe het mogelijk is nanobubbles en winst te maximaliseren.

Met de oude beluchtingsmethoden waren telers beperkt in de hoeveelheid DO die ze konden behalen in hun irrigatiewater, stelt de nanobubbleproducent. "Met nanobubbles kunnen telers tot 300% meer DO (dissolved oxygen, opgeloste zuurstof) behalen met nagenoeg perfecte gasoverdracht en voortdurend hoge DO-overdracht van water naar wortels. De kosten van zuurstofinput zijn lager, en geen andere middelen zijn benodigd (zoals ozon in oudere systemen die beperkte DO-generatie bieden).

Zodoende heeft met nanobubbles verrijkt water bewezen de waterkwaliteit en bodemmycologie, wortel- en plantgezondheid te verbeteren terwijl het behandelings- en zuurstofkosten verlaagt. Veel telers hebben ook een toename in de opbrengst gezien."


Gebruik van nanobubbles bij de Amerikaanse slateler Schuyler Greens 

Gezondere wortelstelsels
Gezondere wortelstelsels met een groter oppervlak en bescherming tegen pathogenen behalen meer opname van voedingsstoffen die de teeltperiode in bepaalde gewassen kan verkorten en daardoor meer omzet kan genereren voor telers.

Als het gaat om duurzaamheid vermindert nanobubble-technologie de noodzaak voor koelers (die kostbare stroom verbruiken) en preventieve behandelingen met chemicaliën. "Dit is een enorm voordeel voor telers die hun stroomverbruik willen verlagen en de impact van hun bedrijf op het milieu willen verminderen."

Snelle installatie en snelle resultaten
Nog een belangrijk voordeel van nanobubble-technologie is dat het eenvoudig is te installeren, integreren en onderhouden in het huidige irrigatiesysteem van telers. "Er is geen leercurve voor telers, en integratie is net zo simpel als het installeren van een nieuwe pomp. Met Moleaer’s nanobubble-technologie kunnen telers de waterkwaliteit op afstand online monitoren en per sms of e-mail updates krijgen."

Na installatie is de toename in DO rond plantenwortels bijna onmiddellijk. Dit is bevestigd in onderzoeken, die hebben aangetoond dat als de nanobubble-technologie eenmaal draait, doelniveaus van DO in mengtanks voor voedingsstoffen en druppelaars snel worden behaald. "Voordelen in wortelgezondheid en potentiële opbrengst worden nagenoeg direct behaald."

Onder andere aardbeienteler Rob van Enckevort van De Peelkroon is enthousiast. “Voor mij is de techniek van Moleaer een ontbrekend puzzelstukje. Vanaf het begin van het seizoen heb ik een hele gezonde wortelontwikkeling gehad en stonden de planten er goed op. De planten hebben meer energie gehad, want onze opbrengst is een flinke stap vooruit gegaan met over het algemeen grovere vruchten." 

Voor meer informatie:
Moleaer
info@moleaer.com 
www.moleaer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven