Nieuwe machine voor verpakken met papier gepresenteerd op Empack

Tijdens Empack, de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van verpakkingstechnologie, gaat Dekapack in op de alsmaar toenemende behoefte naar duurzame verpakkingsmethodes. Vanuit de markt is er al enige tijd veel vraag naar een alternatief voor plasticverpakkingen.

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van duurzaamheid? Zijn er bijkomende kosten? Hoe kun je hieraan bijdragen en ervoor zorgen dat je productieproces niet wordt aangetast? Deze pijnpunten heeft Dekapack, in samenwerking met ImbalStock, onder de loep genomen om tijdens Empack de volgens het bedrijf 'ideale oplossing' te bieden.

Een van deze oplossingen is de Flowpack Star: speciaal ontworpen Flowpack machine om producten te verpakken met papier, maar ook traditionele foliesoorten kunnen net zo goed gebruikt worden op deze machine. Het vervangen van een papier- of folierol is eenvoudig en vraagt weinig tijd.  Deze compacte machine van rvs is ideaal voor het verpakken van kleinere producten. Deze nieuw ontwikkelde lijn past in relatief kleine ruimtes, is veelzijdig en betrouwbaar, zeer flexibel in de formaatwisseling, geschikt voor food en no-food producten, voor enkelvoudige en ook voor meerdere verpakkingen. Optioneel kun je de star voorzien van een zigzag-mes, waardoor de papieren-verpakking voorzien is van easy opening.

Dekapack toont verder op Empack de IS 600BM box motion machine van Imbalstock met een continue zijlas-systeem. Hierdoor is de snelheid nog groter en worden de producten zeer gelijkmatig door de verpakkingslijn geleid. Verpakkingsmachine met een “start-stopsysteem” zijn gevoelig voor bewegen van producten tijdens het verpakkingsproces. Op Empack is de box machine uitgerust met een krimptunnel. De hoge doorlaat van 300 mm maakt deze lijn uitermate geschikt voor zeer uiteenlopende producten.

Met een productie van 70 tot 150 stuks per minuut, een lager energieverbruik en grote foliebesparing dankzij de minimale ruimte tussen zijafdichting en product is de IS 600 ideaal voor een duurzame verpakkingsmethode.

Dekapack licht haar innovaties graag persoonlijk toe tijdens Empack, 8 en 9 september in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.  Standnummer: 1.B138.

Voor meer informatie:
Dekapack
Tel:  + 31 (0)35 656 68 93
Mail: harro@dekapack.nl 
www.dekapack.nl
www.empack.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven