Canadese teler versnelt opkweek groenteplanten met speciaal logistiek systeem

Onlangs is bij Roelands Plant Farms in Canada, een leverancier van uitgangsmateriaal voor paprika’s, tomaten en komkommers, een geavanceerd systeem voor de opkweek in bedrijf gesteld door Bosman Van Zaal. Roelands Plant Farms is een van de weinige kwekers van uitgangsmateriaal voor groenten, die gebruikmaken van hightech teeltsystemen i.p.v. opkweek op de grond. 

Aanpassing en uitbreiding
Bosman Van Zaal heeft het bestaande teeltsysteem doorontwikkeld, aangepast en uitgebreid. De kasbanen bestaan uit klepelbanen en afduwers en in de werkruimte worden de containers gevuld, wijder gezet en afgeleverd.

Een OHC – een overhead crane - zorgt voor de aanvoer van lege containers naar het vulproces en een tweede unit zorgt voor de aan- en afvoer van lege containers bij het wijder zetten/afleveren. Lege containers worden schoongemaakt door een sandwichwasser.

Sneller groeiproces
Door toepassing van het speciaal ontworpen teeltsysteem is men in staat om een beter te klimaat te creëren en daardoor ook een constante en hoge kwaliteit van het uitgangsmateriaal te garanderen. Daarbij is er minder uitval en nagenoeg geen schade door proceshandelingen.

Het geavanceerde teeltsysteem van Roelands Plant Farms resulteert in snellere groeiprocessen, waardoor de productiekosten per eenheid worden verlaagd. Daarbij voorziet het systeem in een kostenbesparing op arbeid en heeft het systeem ook een positieve impact op de verbetering van de arbeidsomstandigheden, waardoor de  medewerkers met meer plezier hun taken uitvoeren.

Bosman Van Zaal levert wereldwijd logistieke teelsystemen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en integreert alle benodigde componenten in eigen huis en met name voor de automatisering en robotisering van oogst- en verwerkingsactiviteiten, maken zij gebruik van de expertise van hun zusterbedrijf Crea-Tech.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven