Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sedat Bayburt van SE-SA Obst und Gemüse Großhandel:

"Uitstekende afzet tomaten"

Aangezien de horeca weer geopend is, kan ook het Duitse bedrijf SE-SA Obst & Gemüse Großhandel van Sedat Bayburt weer een beter jaar tegemoet zien. "Ik zit al zeven jaar in deze business, en ik was nog steeds verbaasd dat sommige klanten in 2020 op sommige dagen maar één doos limes kochten in plaats van de gebruikelijke 40 dozen als gevolg van de lockdown. Wat vroeger per pallet ging, konden we nu slechts binnen enkele dagen of weken verkopen," aldus Bayburt.


Sedat Bayburt en Sayed Nageb met een jackfruit

Stabiele marktsituatie voor limes en sinaasappelen
Inmiddels is de situatie echter weer genormaliseerd. Sedat: "Vanwege het weer is er sprake van een zeer goede afzet van limes aan bars. Sinaasappelen laten zich ook continu goed verkopen, deze nemen we momenteel nog hoofdzakelijk uit Egypte af, terwijl de levering van de Zuid-Afrikaanse sinaasappelen nog even op zich laat wachten." Limes koopt het importbedrijf primair uit Brazilië. "Mexicaanse limes hebben we niet, aangezien deze er optisch weliswaar beter uitzien, maar het sapaandeel valt lager uit."


Het team van SE-SA Obst und Gemüse Großhandel

Uitstekende tomaten uit Nederland en België
Alle tomaten die door SE-SA verkocht worden komen uit Nederland en België, waarbij een klein deel in bepaalde periodes ook uit Italië stamt. "Kwaliteitstechnisch gezien zijn de tomaten uit Nederland en België uitstekend. Deze komen vers van het land, waarbij ze dan 's nachts c.q. vroeg in de ochtend bij ons aangeleverd worden en door ons dan verder getransporteerd worden."  


Tomaten uit Nederland

Sedat zegt dat SE-SA zich vooral specialiseert op hoogwaardigere rassen. "We bieden alles aan wat onze klanten willen, van Red Pearl en Harvest of Health, honingtomaten van Looye tot aan Baron tomaten van BelOrta uit België of ook cherrytomaten en San Marzano tomaten. De prijzen zijn eigenlijk relatief gelijk gebleven. Slechts de honingtomaten zijn iets duurder, maar de prijzen bleven echter langer stabiel. Hiervan kunnen we circa zestien tot veertig kratten per dag verkopen."

Tomaten uit België

Goede vijgen uit Turkije
"De kwaliteit van de Turkse vijgen is van begin af aan goed geweest," vertelt Sedat verder. "Het seizoen is circa een maand geleden begonnen en zal nog tot in november duren. De vijgen zijn momenteel nog wat kleiner, maar zullen steeds groter en stabieler worden. De prijzen zijn ook nog relatief hoog, maar zullen in de komende weken merkbaar dalen. Vijgen uit andere herkomstlanden verhandelen we het hele jaar door."


Turkse vijgen 

SE-SA biedt bovendien ook meer dan twintig verschillende paprika- en chilipepersoorten aan. "We hebben van kleine tot grote en van extra pittige tot milde rassen in het aanbod. Specialere soorten zoals de 'Carolina Reaper' verkopen we eerder in kleinere hoeveelheden, afhankelijk van de bestelhoeveelheid, terwijl we van de populaire puntpaprika's een hoeveelheid van circa 150 tot 200 kg per dag verkopen."

Verschillende soorten chilipepers

Voor meer informatie:
SE-SA Obst & Gemüse Großhandel
Sedat Bayburt
Banksstraße 28
20097 Hamburg
+49 (0)40 58 96 56 56
info@se-sa.hamburg  
www.sesa.hamburg

Publicatiedatum: