Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1,5 hectare volgens Raad van State nog prima te gebruiken voor glastuinbouw

De eigenaar van twee percelen glastuinbouwgrond in 's-Gravenzande is gisteren door de Raad van State in hoger beroep in ongelijk gesteld in een zaak tegen de gemeente Westland. De in totaal ruim 1,5 hectare grond van de grondeigenaar is volgens de Raad nog prima te gebruiken voor een volwaardig glastuinbouwbedrijf.

Een in 2013 in werking gesteld bestemmingsplan verandert daar niets aan. Een tegemoetkoming voor planschade, zoals de grondeigenaar wil, is daarom niet aan de orde. Eerder oordeelde ook de gemeente Westland al zo.

Op het ene perceel van goed 1,5 hectare stond tot 2017 0,7 hectare glas. Op het andere perceel van bijna 800 vierkante meter staat momenteel een transformatorhuisje. 

Volgens de Raad van State is het nog prima mogelijk om, ondanks dat aan een naastgelegen perceel de bestemming 'bedrijf' is toegekend, mogelijk om andere naastgelegen percelen met agrarische bestemming samen te voegen. 

Bekijk hier de uitspraak van de Raad van State.