Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse vertical farm neemt Duitse collega over

Kalera AS, een Amerikaanse vertical farm, heeft een aandelenkoopovereenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen in &ever GmbH, een Duits indoor farming bedrijf. De totale ondernemingswaarde bedraagt € 130 miljoen. De vergoeding zal bestaan uit een combinatie van contanten en Kalera-aandelen.

Versnelling van wereldwijde productie
"Wij zien de klimaatceltechnologie van &ever en hun hoge mate van automatisering als uitstekende aanvullingen op ons geavanceerde nutriëntenmanagementsysteem, waarmee de productiviteit van onze teeltfaciliteiten verder zal toenemen", zegt Daniel Malechuk, CEO van Kalera.

Kalera heeft als doel de wereldwijde groenteteeltsector te versnellen en verder uit te breiden in vertical farming, door hun wereldwijde bereik. "We delen zeer vergelijkbare visies, kernwaarden en doelstellingen en staan te popelen om onmiddellijk te beginnen met het integreren van de bedrijven," zegt Henner Schwarz, CEO van &ever.

Hij voegt eraan toe dat de visie van &ever vanaf het begin is geweest om gemeenschappen wereldwijd het hele jaar door hyperlokale salades en kruiden van hoge kwaliteit te bieden. "Samen met Kalera zijn we nu een grote stap dichterbij dit doel gekomen."

Franz Drack, CMO bij &ever: "We zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met Kalera, omdat het ons in staat stelt om een echt wereldwijde aanwezigheid in de indoorteeltsector te vestigen en complementaire technologieën te benutten om gemeenschappen over de hele wereld nog beter te bedienen met verse hyperlokale groenten."

"De fusie is een mijlpaal en we kijken erg uit naar de volgende stappen met &ever als een nieuw, sterker Kalera," zegt Daniel Malechuk die zal fungeren als CEO van het gecombineerde bedrijf. Henner zal fungeren als Managing Director van EMEA en Azië voor de gecombineerde entiteit.

Internationale plan van aanpak
Het &ever-teeltbedrijf in Koeweit en de farm in Singapore, die nog in aanbouw is, zullen de eerste internationale activiteiten van Kalera worden.

Het bedrijf zal na afronding van de transactie volledig eigendom zijn van Kalera AS. &ever GmbH zal worden omgedoopt tot Kalera GmbH.

Voor meer informatie:
Kalera 
info@kalera.com
www.kalera.com

&ever  
local@andever.de 
www.and-ever.com 

Publicatiedatum: