Duurzaamheid en digitalisatie, twee hot topics op Empack Mechelen

Na een jaar niet op de kalender te hebben gestaan wegens corona, vindt op 27 & 28 oktober 2021 Empack opnieuw plaats in de Nekkerhal te Mechelen.

Met nog ruim 2 maanden te gaan, reserveerden reeds 135 exposanten hun stand op het professionele verpakkingsevenement in België. De organisatie is enthousiast en geeft hieronder een update over wat er te doen en te zien gaat zijn. 

Passion for packaging
What's the next big thing in packaging? Op die vraag vindt u tijdens Empack 2021 zeker een antwoord. Empack richt de blik op de toekomst en focust op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Daarnaast is Empack hét moment om opnieuw te netwerken. Twee dagen lang kunnen meer dan 150 exposanten en 3.200 bezoekers naar hartenlust netwerken, inspiratie opdoen en hun ‘passion for packaging’ delen in een 4.000m² zee van ruimte.

Professioneel kennisprogramma
Geen innovatie zonder kennis. Daarom biedt Empack een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op hot topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, ontwerp, etc. Op die manier wil Empack een heus kennisplatform zijn waar verpakkingsprofessionals inspiratie en nieuwe inzichten opdoen.
Zo is er het programma ‘Groen Verpakken’ i.s.m. Fost Plus en Karine Van Doorsselaer (UAntwerpen), de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design enzovoort. Hou onze website in de gaten voor de allerlaatste info over het programma.

Drie zones met speciale focus
• Packaging Innovations: geen aparte hal zoals vorige editie maar een dedicated zone op Empack. De niet-te-missen zone voor brand managers, marketeers, designers, etc.
• Contract Pack Pavilion: ontdek hier de bedrijven die uw verpakkingsproces uit handen kunnen nemen.
• Take Out Corner: de place to be als u op zoek bent naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor uw take away maaltijden.

Awards & netwerken
Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen en een netwerkborrel plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en - leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.

Het volledige programma staat op www.empack.be.

Praktische informatie
Empack Mechelen 27 & 28 oktober 2021
Nekkerhal-Brussels North

De beurs bezoeken?
Registreren kan via www.empack.be met code GAAB1000 voor een gratis ticket.

Voor meer informatie:
Philippe Van Dyck
+32 (0)3 280 53 27
empack-be@easyfairs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven