Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

iUNU introduceert dankzij overnames nieuwe tools op platform voor autonome teelt

"Onze sector maakt zich op voor een nieuwe groeigolf. Om dat te kunnen doen, moet je knappe koppen bij elkaar brengen, die verschillende vaardigheden hebben." Aan het woord is Adam Greenberg, CEO bij iUNU. Het bedrijf creëerde het LUNA platform om telers te helpen hun teelt te verbeteren en het areaal dat ze controleren te vergroten.

Deze week kondigden ze twee overnames aan, die ook bijdragen aan dat doel. Full-service IPM-adviesbureau CropWalk en podcast CropTalk maken voortaan deel uit van de iUNU-groep.

Gecentraliseerd beheer
Adam Greenberg: "Het tekort aan gekwalificeerde mensen treft de snelgroeiende sector hard. De toekomst is gecentraliseerd beheer van verspreide kassen."

Daarom creëerde het bedrijf het LUNA-systeem, dat zich richt op het identificeren van teeltkwalen voordat de oogst wordt aangetast en dat een betere verantwoording van teeltpraktijken bevordert via de workflowmanagementtoepassing. "Het enorme tekort aan zowel telers als handarbeid vereist schaalbare machine vision-oplossingen om het teeltaanbod te bevorderen."

Deze zomer heeft het bedrijf CropWalk voor geïntegreerde gewasbescherming overgenomen. Adam zegt dat sinds het iUNU-team met CropWalk is gaan samenwerken, de CropWalk-experts grote waarde hebben toegevoegd voor de iUNU-klanten. "Toen duidelijk werd dat we een groot percentage van de CropWalk advieswerk zou worden, werd het een natuurlijke keuze om hun vaardigheden aan al onze klanten te leveren en tegelijkertijd hun capaciteit en inzichten met LUNA uit te breiden."

LUNA, het paradepaardje van iUNU, is een AI die tot taak heeft planten, kassen en mensen met elkaar te verbinden via één enkele interface. LUNA draait op computers of mobiele apparaten en verandert commerciële kassen in precieze, voorspelbare, op vraag gebaseerde producenten. LUNA is geboren in het hart van Seattle, ontwikkeld in Silicon Valley en de kassen van Washington en is in de hele wereld toegankelijk.

De toekomst is meer biologisch
"Er is een enorm tekort aan telers en mensen die bio door en door begrijpen. Tegelijkertijd is de toekomst meer biologisch, niet minder. Charlie McKenzie, CEO van CropWalk, is een biologisch expert die sierplanten en bladgroenten heeft geteeld en voor een biologisch bedrijf heeft gewerkt. "CropWalk zelf staat bekend om de manier waarop ze een dienstenpakket op maat maken voor bedrijven van uiteenlopende aard, met risicobeoordelingen, de ontwikkeling van IPM-programma's, trainingssessies, de online CropWalk Academy en nog veel meer, waaronder monitoringdiensten op afstand," legt hij uit en hij voegt eraan toe dat de capaciteit daarvan nu wordt vergroot door het LUNA-systeem van iUNU. "Met LUNA kunnen we onbevooroordeelde kennis en experts inbrengen om onbevooroordeelde oplossingen te bieden."

"Ter vergelijking: vroeger bracht je de patiënt naar de dokter en naar de röntgenafdeling. Met onze technologie kunnen we in realtime de dokter met de röntgenfoto naar de patiënt brengen, waar die zich ook bevindt. De dokter hoeft niet in dezelfde kamer te zijn als de patiënt," vat Adam samen. "Het is weer een stap in de richting van het autonome kasconcept waar iedereen het over heeft. Door alle problemen te kennen en alle oplossingen bij de hand te hebben, kunnen we toewerken naar een veel autonomer soort operationele structuur die nieuwe efficiëntie creëert."

Charlie McKenzie, CEO van CropWalk, voegt toe dat ze altijd technologie voor monitoring op afstand hebben gebruikt om omstandigheden die plantenpathogenen in de hand werken te identificeren en te beperken. "De mantra waar we bij CropWalk naar leven is 'Begin schoon, blijf schoon'. Door met het iUNU-team samen te werken en LUNA te gebruiken, kunnen we een gewas op elk moment en vanaf elke locatie digitaal bewaken, zodat ons team problemen effectief kan voorkomen voordat ze tot economische schade leiden. Onze klanten willen dat we vaker komen en met LUNA kunnen we er altijd zijn. Het is een overwinning voor telers, een overwinning voor CropWalk en een overwinning voor iUNU."

Croptalk
En er is nog meer nieuws. Ook podcast CropTalk maakt voortaan deel uit van de iUNU-groep. CropTalk is een podcastserie met als doel telers te empoweren met kennis en middelen via inzichtelijke digitale content. Ook deze overname maakt deel uit van het iUNU-doel om de kosten van nutriëntrijke voeding dat stedelijke centra bereikt te verlagen en tegelijkertijd telers te helpen gedijen. "Met 65% van de telers boven de 55 jaar vergrijst de sector en moet deze snel groeien. Het is tegenwoordig moeilijk om goed talent te vinden. Iedereen is enthousiast over de sector, maar niet iedereen komt uit de sector. We moeten die opwinding omzetten in leren van de experts, zodat iedereen expertise kan delen en samen kan leren. We zullen de GrowerTalks podcasts financieren, zodat ze reclamevrij en gratis blijven en beschikbaar zijn voor de hele sector. Het doel is om authentieke inhoud en meerdere verschillende series te creëren."

Voor meer informatie:
iUNU
info@iunu.com 
iunu.com  

CropWalk
www.cropwalk.ag

 

CropTalk Media
www.croptalkmedia.com  

Publicatiedatum: