Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgisch-Nederlands familiebedrijf in de VS opent nieuwste kas

De Amerikaanse kasgroententeler Intergrow Greenhouses heeft de opening aan te kondigen van haar nieuwste uitbreiding in Upstate, in de staat New York. Het 4,4 ha grote project van wat in feite een Belgisch-Nederlands familiebedrijf in de VS is, zal meer dan 1,3 miljoen kilo groenten per jaar opleveren, waarmee miljoenen mensen in het noordoosten en het midden van de Atlantische Oceaan tot in het zuidoosten zullen worden gevoed.

"We zijn al sinds 1998 actief in de VS en altijd in de staat New York", zegt Dirk Biemans, directeur van Intergrow Greenhouses. Samen met twee Belgische en twee Nederlandse telers en vrienden werd in 1998 voor het eerst gebouwd. "Onze Europese partners zagen al in de jaren '90 de kansen voor kasproducten hier in de VS en we hebben ons snel gevestigd. Het klimaat hier in New York is bij uitstek geschikt voor onze kasteelt, met als resultaat de beste smaak, kwaliteit en consistentie voor onze retailpartners het hele jaar door. We zijn klaar voor een succesvolle teelt hier in New York. Met bijna 60% van de Amerikaanse bevolking op slechts 24 uur van ons vandaan en een groeiende vraag van consumenten naar lokale en in eigen land geteelde producten, moeten we er klaar voor zijn."


De jonge tomatenplanten wachten op hun definitieve plaats in Intergrow's nieuwste kas van 4,4 ha.

Uitdagende bouw
En een lokaal bedrijf zijn ze zeker. Biemans meldt dat meer dan 70% van de 350 werknemers van Intergrow inwoners zijn van de staat New York en dat aantal groeit. "Arbeid is een uiterst belangrijk onderdeel van ons bedrijfsmodel, als we lokale arbeidskrachten kunnen werven, opleiden en behouden, kan dat ons enorme voordelen opleveren."

De nieuwe kas zal worden uitgerust met HPS lampen, waarmee Intergrow haar steeds groter wordende winteraanbod kan uitbreiden. Er is ook diffuus glas voor een betere lichtverdeling en er zijn verwarmings- en irrigatiesystemen. Biemans meldt dat er verschillende uitdagingen en vertragingen waren waardoor het project niet op tijd klaar kon zijn.

"Niet alleen zijn de prijzen gestegen, maar er is ook een enorm probleem met tijdige aankomsten en douaneproblemen. Het grootste deel van dit project kwam geprefabriceerd uit Europa, wat veel voordelen biedt, maar ons team en de gekozen leveranciers waren nog niet helemaal klaar voor de logistieke uitdagingen in 2021. We zijn er echter in geslaagd om deze uitdagingen te overwinnen. Dit project werd met succes op tijd afgerond, waardoor we nu in totaal 42 ha onder glas hebben."

Voor meer informatie:
Intergrow Greenhouses
www.intergrowgreenhouses.com 

Publicatiedatum: