Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe meststof met nanobubbles op Amerikaanse markt

Moleaer en RainAg gaan samenwerken om nieuwe meststoffen, voorzien van nanobubbles, op de markt te brengen. Hiermee wordt de gepatenteerde nanobubble-technologie van Moleaer gecombineerd met de Rain Technology van RainAg, waarvoor octrooi is aangevraagd.

De nieuwe meststoffen van RainAg met nanobubbles zijn getest en ingezet in een scala aan land- en tuinbouwbouwgewassen, waaronder maïs, katoen, tarwe en suikerriet, groenten- en fruitgewassen, en graszoden en bosbouw.

Beide partijen beloven bij gebruik van de meststof onder meer toename van de winstgevendheid met meer dan 10.000 euro per hectare tomaten en meer dan 110 procent toename van de verkoopbaarheid van aardbeien. Daarnaast zouden telers bij gebruik van de meststof moeten kunnen besparen op het gebruik van meststoffen. 

Onderzoek
In de land- en tuinbouw heeft onafhankelijk onderzoek aangetoond dat Moleaer’s nanobubbles de kwaliteit van irrigatiewater verbeteren, resulterend in 50 procent afname van gewasverlies door ziekte, toegenomen gewasweerbaarheid bij hoge temperaturen tot wel 43°C, en vermindering van Pythium-niveaus tot wel 94 procent.

Door de nanobubble-technologie van Moleaer te combineren met de meststoffen van RainAg zijn telers in staat operationele kosten te verlagen, risico’s door gewasverlies te beperken en de impact op lokale waterbronnen in de omgeving door verhoogde fosfor- en stikstofniveaus te verkleinen, terwijl maximale gewasopbrengst en winst wordt behaald.

“Door onze proeven en praktijkresultaten hebben we aangetoond dat onze meststoffen kostenverlagend werken voor telers, terwijl ze ook de impact van landbouw op het milieu in Amerika verkleinen,” stelt Tim Ford, General Manager van RainAg.

RainAg meststoffen zijn verkrijgbaar via lokale distributeurs in Amerika.

Voor meer informatie:
RainAg
www.rainag.com 

Moleaer
www.moleaer.com 

Publicatiedatum: