Beter oogst voorspellen met integratie weerdata

Het softwareplatform e-Gro van Grodan heeft er nieuwe functies bijgekregen. Op basis van input van gebruikers zijn een module rapporten, nieuwe instellingsmogelijkheden, nieuwe klimaatparameters toegevoegd en ook is integratie van meteodata verzorgd. 

Wekelijkse groeitargets in module ‘Rapporten’
Normaal gesproken duurt het aanmaken van een rapport uren, zijn er meerdere softwaretools nodig en moet er data uit verschillende bronnen worden verzameld. Met de compleet nieuwe module Rapporten wordt alle belangrijke informatie en data automatisch verzameld, opgeslagen en per gewas weergegeven in een uitgebreid weekoverzicht. Excel of andere programma's en tools zijn niet meer nodig. De teler heeft nu alles bij elkaar, belooft Grodan.

Beknopt komt het erop neer dat de informatie in de module Rapporten veel verder gaat dan alleen gewasgegevens en ook informatie bevat over gewassen, meteorologische gegevens, binnenklimaat, wortelzonegegevens, informatie over gewasregistratie, productinformatie en toegevoegde notities en afbeeldingen. De teler kan ook eigen voorkeuren in de rapporten instellen en eigen vakken en teeltparameters toevoegen. Daarnaast kunnen telers in één overzicht diverse rapporten vergelijken voor verdere benchmarking van de prestaties van verschillende gewassen of kassen. De nieuwe module omvat automatische berekeningen zoals de groei van gewassen en oogstprognoses.

Dashboard voor controle
In de vorige versie lag de focus op het vernieuwde Dashboard, met advies van Grodan betreffende de groei van uw gewassen op basis van uw irrigatiestrategie. Nu is Grodan nog een stapje verdergegaan met het optimaliseren van het Dashboard, zodat de teler inzicht krijgt of hij of zij op de goede weg is met de teeltstrategie, doordat de teler eigen bereiken in kan stellen.

Wat betreft de instellingsmogelijkheden heeft de module Omstandigheden opties om de grafieken te personaliseren die veel gebruiksvriendelijker zijn.

Adaptiever model oogstvoorspelling
In deze versie heeft Grodan de API partner-suite uitgebreid door meteo (externe weersvoorspellingen) toe te voegen aan het Yield Forecaster-model. Dit is volgens de ontwikkelaars een grote verbetering omdat het werkt op basis van kunstmatige intelligentie en het algoritme betreffende de oogstprognose dus steeds beter wordt. Door het toevoegen van deze nieuwe data in het algoritme reageert de Yield Forecaster beter op (toekomstige) weersveranderingen en past zich hierop aan. 


Bekijk hier een video met uitleg over de nieuwe module.

Wat komt er nog meer?
Al deze verbeteringen klinken mooi, maar bieden alleen voordelen als ze op de juiste wijze worden geïmplementeerd, stelt Grodan. De Green Advisors en Customer Success Managers van het bedrijf gaan ervoor zorgen dat gebruikers deze nieuwe veranderingen begrijpen. E-Gro biedt Grodan de mogelijkheid om klanten (vanaf afstand) betere teeltadviezen te geven.

Deze maand introduceert men ook een nieuwe functie om collega's of teeltadviseurs in e-Gro te taggen. De volgende grote introductie staat voor september op het programma.

Voor meer informatie:
Grodan

info@grodan.nl
www.grodan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven