Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meldpunt RVO voor schade hoogwater Limburg open

Vanaf maandag 9 augustus is het mogelijk om schade naar aanleiding van de wateroverlast in Limburg te melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft daarvoor een meldpunt geopend. Het kabinet besloot eerder om de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) toe te passen voor de schade die is geleden door het hoge water van afgelopen juli in die provincie.

Particulieren, ondernemers, overheden, religieuze instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij materiƫle schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. Hiervoor wordt momenteel een ministeriƫle regeling opgesteld, waarin het precieze schadegebied en de voorwaarden worden opgenomen. De RVO voert de regeling uit, zodra die gereed is. Dat houdt in dat RVO taxaties laat uitvoeren, schadeformulieren verwerkt en namens de minister van Justitie en Veiligheid op aanvragen besluit en uitbetaald.

Vooruitlopend op de regeling is het vanaf maandag 9 augustus mogelijk om schade te melden. Meer informatie en het meldingsformulier vindt u op de website van rvo.nl.

Publicatiedatum: