Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kortere panelen van silo's makkelijker te vervoeren"

Tholen - Er is veel te doen over het containervervoer de laatste maanden. Er zijn te weinig beschikbare containers met alle gevolgen van dien. Eén van die gevolgen is dat het transport overzee een dure aangelegenheid is geworden. Loze ruimte in de container is, meer dan ooit, een doorn in het oog van iedere exporteur. "Wat dan te denken van silo's. De standaard silo's hebben een gebruikelijke plaatlengte van circa 3 meter. De platen worden dan in de lengte van de containers geschoven. Met het gevolgd dat er heel veel loze ruimte is."

Bas van der Elst van Hendic weet er alles van en heeft hiervoor een oplossing in huis: "Onze export silo's hebben een paneellengte van 2,30m x 0,8m. We kunnen onze silo pakketten dus heel compact maken en de breedte van de containers benutten. Dat levert een forse besparing op in het transport."


 
Onlangs heeft het bedrijf zo 106 silo's, van 102m³ waterinhoud, verstuurd voor een project in Oost-Afrika. Bas: "Deze 106 hebben wij kunnen versturen in 4 x 40 feet containers. Alles lag netjes en veilig verpakt in bundels van 2 complete silo's. En even voor de volledigheid: Één complete bundel bestaat uit  2 staalsilo's, DelafleX 0,6mm siloliner, wand en bodemvilt, anti-alg afdekking en prefab gemonteerde doorvoeren. Door onze manier van vervoeren konden we dus 26 complete silo's per container versturen."
 
Voor meer informatie:
Hendic
Bas van der Elst
+31 (0)6 10 70 57 39
info@hendic.nl
www.hendic.nl