Veredelaar speelt in op vraag naar kleinere tomatenrassen

De laatste jaren is de vraag naar kleinere tomaten, en vooral naar datterino tomaten, exponentieel toegenomen. Zaadbedrijven passen zich aan deze trend aan en het Italiaanse Southern Seed is hier geen uitzondering op. Fabio Carnemolla, teelttechnicus van het bedrijf dat gevestigd is in Vittoria, in de provincie Ragusa, vertelt hierover.

Fabio Carnemolla

"Wij sluiten aan bij de eisen van de teelt en de consumentenmarkt met een nieuw product dat Datterì F1 heet. Het is een aantrekkelijke datterino tomaat, die visueel opvalt door zijn kenmerkende intens rode kleur en de regelmatigheid van de vorm. Maar wat dit ras uniek maakt, is haar uitzonderlijke smaak met een hoge brixwaarde en een uitstekend evenwicht tussen zoet en zuur.” 

Datterì F1

“Datterì F1 is ook vanuit agronomisch oogpunt zeer bevredigend, want hij past zich perfect aan de meest uiteenlopende agro-ecologische omstandigheden aan. Dit ras kan ook buiten het seizoen zowel voor lange als voor korte cycli worden geteeld, zowel in de grond als in substraat. Ten slotte maken de lange teeltduur, de uitstekende opbrengst, de lange houdbaarheid en het brede spectrum van resistenties tegen fytopathologieën van deze tomaat Datterì F1 tot een ras van premiumkwaliteit, dat volledig kan voldoen aan de verwachtingen.” 

Datterì F1 aan de plant

“Datterì F1 is een rustieke en gemakkelijk te beheren plant, met een goede vegetatieve groeikracht met een goede bladbedekking. De trossen zijn lang en regelmatig, ook in de hogere stadia, met een sterk steeltje en de tomaten zijn goed verdeeld. De tomaat heeft stevig, knapperig en smakelijk vruchtvlees en weegt gemiddeld 16-18 gram.” 

De tomaat is bestand tegen HR: Fol 1-2; ToMV; IR: TYLCV; Ma, Mi, Mj.

Voor meer informatie:
Fabio Carnemolla
Southern Seed Srl 
Via Carlo Alberto, 124
97019 Vittoria (RG) - Italië
+39 (0)932 861054
info@southernseed.it 
www.southernseed.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven