Nieuw assortiment tomaten voor Noord-Italië

De technische en commerciële dienst van Med Hermes Vegetable Seeds, een Italiaans zaadbedrijf dat onafhankelijk van chemische en farmaceutische groepen genetisch onderzoek verricht en de internationale markten betreedt, organiseerde op 20 juli een velddag op het kasteeltbedrijf F. lli Accordi Renato & Figli in de provincie Verona.


Andrea Restuccia

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling stelde het bedrijf er zijn nieuwe assortiment tomaten voor:

  • Adorea (langwerpig)
  • Tasos (San Marzano)
  • Arunte (San Marzano)
  • Ariosto (Coeur de Boeuf)
  • Rinaldo (Coeur de Boeuf)

De tomaten zijn ontwikkeld voor de kasteelt in de regio Veneto. Aan de Open Dag namen veel glastuinbouwbedrijven, plantenkwekers en onafhankelijke en aan coöperaties verbonden technici uit de regio deel. De aanwezigen werden begroet door Ivan Aldrovandi en Giorgio Perbellini, productverantwoordelijken voor de regio Veneto, en door Emea Andrea Restuccia, Product Manager.

Een momentopname tijdens de Open Dag

"We zijn heel blij met het verloop van de velddag en met de resultaten die onze R&D-afdeling heeft geboekt na jarenlang experimenteren in de regio Veneto. We hebben ons onderzoek gericht op tomaten die geschikt zijn voor de kasteelt, zoals langwerpige, San Marzano en Coeur de Boeuf tomaten. In de kassen van de provincie Verona worden immers uitsluitend deze drie tomatensoorten geteeld", zei Andrea Restuccia.

"De mediterrane smaakvoorkeuren en de missie van Med Hermes Vegetable Seeds indachtig hadden we geen enkele twijfel over de positieve beoordeling van de deelnemers aan het evenement", vertelde de Product Manager. "De voorgestelde tomaten hebben kunnen overtuigen dankzij hun kleur en smaak, maar ook door teelttechnische aspecten en hun weerstand tegen abiotische stress."

"Dit demonstratieveld is een bewijs van onze toewijding om zaden te blijven ontwikkelen voor de Noord-Italiaanse telers van verse tomaten en industrietomaten, meloenen, watermeloenen, paprika’s en courgettes. Met onze veredelingsactiviteiten Made in Italy willen we een concrete bijdrage leveren aan de sector van professionele tuinbouwzaden", besluit Restuccia. 

Voor meer informatie:
Andrea Restuccia
Med Hermes Vegetable Seeds  
S.P. 25 Km 5,950 sn  
97100 Ragusa (Italië)
+39 (0)932 669031
info@medhermes.net
a.restuccia@medhermes.net
www.medhermes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven