Rik van 't Veen, Lex Groente

"Klanten mogen niet misgrijpen"

Tholen – Lex Groente is de groentestand van de Ten Kate markt in Amsterdam. Het is de plek om voordelig groente te kopen, ze staan al jaren bekend als de 50cent stal. Ze steken er enorm veel energie in en maken lange dagen. Tot 18.00 uur blijft de kraam goed gevuld want klanten mogen niet misgrijpen.


Lex Groente staat dagelijks op de Ten Kate markt in Amsterdam

Hoewel supersnel afgespeeld duurt het filmpje waar Lex en Suzanne een kijkje geven achter de schermen bij het opbouwen en van de kraam bijna 5 minuten. Van de eerste kop koffie om 4.14 tot aan het beschrijven van de krijtbordjes met de prijzen. Daarnaast is assortiment van Lex Groente is allesbehalve basic, van shimeji champignon tot gekleurde bloemkool en bimi in het groen en wit voor in de wok.

Om 18.00 uur starten ze met afbouwen en opruimen en rond 19.00 uur op huis aan. Dat alles gebeurt zes dagen in de week. “Eigenlijk zijn we er altijd, behalve op zondag, dan is er geen markt”, vertelt Rik. Het is een routine die Rik 20 jaar geleden van zijn vader overnam, die de markthandel 35 jaar geleden begon, destijds nog op de Albert Kuijp. “Het is hard werken maar nog iedere dag leuk om bezig te zijn met de producten en de klanten op de markt. Ik doe het samen met mijn vader Lex. Hij werkt er ook nog steeds en gaat pas over 2,5 jaar met pensioen."

Naast het marktgebeuren is er ook een online winkel, in samenwerking met bezorgdienst Local Heroes. “We hadden al 2 jaar een webshop maar dat is toch lastig omdat je maar een deel van de dagelijkse boodschappen van mensen verzorgd. Local Heroes verzamelt alle orders bij ondernemingen uit de buurt en bezorgt dat in een keer bij de mensen af , of mensen kunnen het in een keer afhalen”, besluit Rik.

Voor meer informatie
Lex Groente
FB Lex Groente
lexgroente@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven