Bedrijven slaan handen ineen voor bouw teelttorens voor volautomatische fruitteelt

Onlangs kondigden &ever, een Duits bedrijf in vertical farming, en Modula S.p.A., een Italiaans productiebedrijf in automatische verticale opslagstations, een samenwerking aan om een volledig geautomatiseerd teeltsysteem te creëren voor hoogwaardige fruitgewassen, waaronder aardbeien. De eerste vier, Super Towers genaamd, zullen in maart 2022 in Singapore worden geïnstalleerd.

Mark Korzilius, CSO bij &ever: "Aangezien we al aanwezig zijn in Singapore en in gesprek zijn met lokale retailers en hotels, was het een logische stap om daar te beginnen. We zien een enorm potentieel in Azië, maar ook in het Midden-Oosten, Europa en de VS."


Massimiliano Gigli, CEO van Modula SpA en Mark Korzilius, CSO van &ever

Goed passend partnerschap
Voor het nieuwe project zal &ever de plantkunde en het management inbrengen om hyperlokale hoogwaardige gewassen en fruit te telen in een klimaatstabiele omgeving. Terwijl Modula de teelttorens zal bouwen en onderhouden. Mark: "Ze zijn vanaf het begin erg enthousiast geweest over het project. Modula is belangrijk voor ons, omdat zij after-sales ondersteuning bieden en onderhoud op wereldwijde schaal."

Iedereen houdt van aardbeien!
Mark legt uit dat aardbeien bij uitstek geschikt zijn voor deze specifieke oplossing, omdat het oogsten ervan een langere periode in beslag neemt (tot 4 weken). Aangezien de planten continu moeten worden opgehaald, geanalyseerd en geoogst, is een uiterst flexibel systeem nodig. Vanuit het oogpunt van de consument kan &ever, door deze gewassen hyperlokaal te telen, variëteiten aanbieden die zijn gekozen vanwege hun superieure smaak, niet vanwege hun transporteerbaarheid en resistentie.

Mark: "Omdat we ons richten op een superieure smaakbeleving zijn we er zeker van dat onze consumenten hun klanten zullen vinden." De productprijs is gericht op een eerlijke prijs voor een superieur product. &ever denkt dat er een markt is voor superieure producten met een betere smaak."

"We zien in veel categorieën dat consumenten minder eten, maar voor hogere kwaliteit gaan. Iedereen houdt van aardbeien, overal ter wereld," merkt Mark op. &ever heeft de ambitie om over de hele wereld 1000+ teelttorens te bouwen en te exploiteren met retailers, kantineresorts, hotels.

Voor meer informatie:
&ever 
local@andever.de 
www.and-ever.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven