Producten vervoeren met meer dan 600 km/u

Begin juli heeft het Amerikaanse bedrijf Hyperloop TT een vrachtvervoersconcept gepresenteerd waarbij producten kunnen worden vervoerd "met de snelheid van een vliegtuig (meer dan 600 km/u) en de kosten van een trein."

Het project genaamd “HyperPort” zou het mogelijk kunnen maken om tot 2.800 containers per dag te vervoeren en een levering te realiseren "in een paar minuten in plaats van een paar uur tijd."

Hyperloop TT wil “de havens landinwaarts verplaatsen”. "Door dezelfde technologie te gebruiken als die van onze passagierssystemen, onderhoudt HyperPort supply chains en maakt het een ruimte aan de waterkant vrij die anders zou worden gebruikt voor maritiem transport," vertelt CEO Andres De Leon.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met Hamburger Hafen und Logistik AG, een Duits bedrijf en het Spaanse ingenieursbureau CT Ingenieros. Op het volgende wereldcongres over intelligente transportsystemen in Hamburg in oktober zal een virtual reality-presentatie over het project plaatsvinden.

Bron: futura-sciences.com

Foto: © Hyperloop TT  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven