Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste resultaten proef met natuurlijk stikstof in slateelt bekend

VitalFluid presenteert de eerste resultaten van de eerste sla die met Vitalfluid Natural Nitrogen is geteeld. De sla groeit in een vertical farm van proefcentrum Botany in Venlo in een zogenoemde Brightbox. In dit teeltsysteem groeit de sla op alleen water met meststoffen.

Twee cellen worden vergeleken. Een referentiecel is opgezet met gangbare meststoffen waaronder synthetische vloeibare stikstof en de tweede cel wordt gevoed met de natuurlijke stikstof van VitalFluid. Wekelijks planten de onderzoekers een nieuwe reeks sla op om te zien hoe die groeit en om de resultaten te meten van het gewicht van de bladeren, het gewicht van de wortels, de grootte, enzovoort.

VitalFluid laat weten dat men zelfs de kans heeft gehad om de eerste geoogste gewassen te proeven. Die was 'zeer knapperig en smaakvol'.

De test is bedoeld om te bewijzen dat de Freya-eenheid van VitalFluid in staat is natuurlijke stikstof te produceren die kan worden gebruikt als een goede voedingsstof voor het telen van gewassen.

Voor meer informatie:
VitalFluid
info@vitalfluid.nl
www.vitalfluid.nl 

 

Publicatiedatum: