Nederland financiert training Iraakse telers

Het Jordaanse ontwikkelingsbedrijf ECO Consult heeft in samenwerking met Delphy een cursus verzorgd voor een aantal investeerders in de tuinbouw en een aantal eigenaren van bedrijven in de particuliere sector in Irak (Bagdad, Basra, Najaf, Karbala, Anbar, Mosul, Dohuk, Sulaymaniyah, Erbil).

Introductie van moderne teeltmethoden
Het programma werd gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. De cursus, die werd uitgevoerd door ECO, was getiteld "Introducing Modern Farming Methods, Enhancing and Developing the Skills of the Iraqi Farmers" en draait om introductie van nieuwe teeltmethoden.

Een veldbezoek aan enkele akkers en tuinbouwstations in Erbil was een van de opleidingsactiviteiten en de opleiding heeft vijf dagen geduurd.

"De vraag naar producten, vooral plantaardige, neemt geleidelijk toe op de markt. Momenteel wordt er veel geïmporteerd uit de buurlanden en er is een sterke drang voor investeerders en telers om na te denken over tuinbouwprojecten," vertelt Didar Jameel van ECO Consult.

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/HD_com/2021/07/20/iraq2.jpg

Het bedrijf heeft samengewerkt met Nederlandse bedrijven om de sector te helpen ontwikkelen. Een van de hoofddoelen van het programma is het bevorderen van kennisuitwisseling en de overdracht van expertise en vaardigheden aan Iraakse teeltbedrijven. "Voor telers zijn tegenwoordig de marketing en het gebrek aan verpakking na de oogst de grootste uitdagingen."

"De Iraakse regering steunt de ontwikkeling van strategische gewassen zoals tarwe en ze willen ook de routines makkelijker maken voor iedereen die een bedrijf wil opzetten in deze sector," voegt hij eraan toe. "Wij ondersteunen hen met advies, het maken van haalbaarheidsstudies en helpen hen met alle technische vraagstukken en technische behoeften tijdens de start van een bedrijf en met alles van A tot Z met betrekking tot deze sector."

Voor meer informatie:
ECO Consult
www.ecoconsult.jo/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven