Ontwikkelaars aeroponicsysteem zijn klaar om te gaan oogsten

Op de Vivatech Fair 2021 die medio juni in Parijs is gehouden, was Les Crudettes met partner CleanGreens aanwezig om het zogeheten Cap Vert-project te presenteren. “In dit project draait alles om een aeroponics-teeltsysteem, dat bestaat uit het sproeien van een voedingsoplossing op de wortels van onze slasoorten en aromatische kruiden. Het is een project dat we zelf financieren en waar we al sinds 2013 bij betrokken zijn, toen het bedrijf werd gekocht en overgenomen door de LSDH-groep", vertelt Thierry Julien, hoofd inkoop en plantontwikkeling bij Les Crudettes.

Het systeem is het resultaat van 8 jaar onderzoek en hard werken van de mensen van de R&D-afdeling en een team van agronomen. "We zijn van plan om in 2022 een aeroponics-kas van 7.000 m² te creëren in Saint-Denis-de-l'Hôtel."

Het project wist de aandacht van veel bezoekers te trekken. “President Emmanuel Macron en Bruno Lemaire zijn zelfs bij onze stand langsgekomen om onze producten te proeven die perfect voldoen aan de huidige maatschappelijke verwachtingen. Consumenten zijn namelijk op zoek naar lokale, gewasmiddelenvrije en maatschappelijk verantwoorde producten. Aeroponics kan aan deze verwachtingen voldoen. Door een aangepaste voedingsoplossing op de planten te sproeien, geven we ze alles wat ze nodig hebben om te groeien, terwijl we tegelijkertijd het teeltoppervlak verkleinen. We hebben de temperatuur, het milieuvriendelijke aspect en de watervoorziening zo goed 'onder controle' en gebruiken ook geen gewasbeschermingsmiddelen.”

Les Crudettes zal de verschillende producten na de zomer gaan verkopen aan een aantal klanten. Verder richt het bedrijf zich op dit moment op planten met een snelle cyclus als diverse slasoorten en aromatische kruiden, maar wil het ook de teelt uitbreiden met andere plantensoorten.

Voor meer informatie:
Thierry Julien
Les Crudettes
t.julien@lescrudettes.com 
https://www.lescrudettes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven