Paprikateelt Almería opgestart voor nieuw seizoen

Op sommige plaatsen in de Zuid-Spaanse provincie Almería begint het kasseizoen 2021-2022 al vorm te krijgen. Het gaat voornamelijk om de hoger gelegen gebieden in het westen van de provincie en in La Alpujarra. Daar begon men al met de aanplant van vroege paprika’s eind mei-begin juni, zoals in het dorp Dalías. Nu heeft het merendeel van de paprika’s er al een plaatsje gekregen in de kassen, zo blijkt uit een rapport van het Andalusische ministerie van Landbouw over de staat van de gewassen in de week van 5 tot en met 11 juli 2021.

In kassen in de regio Níjar was men nog steeds bezig met de solarisatie van de bodem. In de biologische kassen is dit de enige methode om de bodem te desinfecteren, terwijl in conventionele kassen er ook nog een beroep kan worden gedaan op ontsmettingsmiddelen.

Hitte-effect
Veel tomaten, vooral de geribbelde tomaten, rijpten onregelmatig door de toegenomen zonnestraling, maar er werden nog steeds tomaten geoogst: gladde tomaten, trostomaten, romatomaten en cherrytomaten.

De paprikakassen mogen dan wel gewit zijn, toch leden veel planten onder de hitte en droogden ze uit. In enkele kassen werden al lange zwarte aubergines aangeplant voor het nieuwe seizoen. In sommige kassen ziet men vervormde courgettes door het effect van de hoge temperaturen. Van januari tot juni is er gemiddeld ongeveer 12 kg/m² geoogst.

In het westen van Almería, behalve de bovengenoemde vroege zones, waren er in de week van 5 tot en met 11 juli nauwelijks kassen te vinden waar men nog paprika's aan het oogsten was. De meeste telers waren de grond aan het voorbereiden voor het volgende seizoen.

In enkele kassen werden nog romatomaten geoogst. De rest van de telers was al bezig met het desinfecteren van de grond. Er waren ook nog enkele auberginetelers actief, met gewitte kassen en de ramen open om de ergste hitte buiten te houden.

Komkommer
De meeste komkommerkassen in het westen van Almería werden in de week van 5 tot en met 11 juli schoongemaakt en ontsmet, maar er waren ook al kassen waar de eerste zaailingen voor het nieuwe seizoen werden aangeplant. In de meeste courgettekassen werd de bodem voorbereid op de volgende teelt. Sperziebonen en snijbonen werden er wel nog steeds geoogst. In de vermeerderingsbedrijven was men druk bezig met zaaien van allerlei gewassen, zoals onder meer California paprika’s.

Bron: diariodealmeria.es / informacionagropesquera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven