Bulgaars kastechniekbedrijf wil naar Nederland na nieuwe investeringsronde

In het tweede jaar van hun bestaan heeft Ondo Solutions een nieuwe investeringsronde voltooid van ongeveer 1 miljoen euro. De grootste investeerder is wederom Eleven Ventures, die in het afgelopen jaar als eerste het potentieel van het Bulgaarse tuinbouwtechniekbedrijf ontdekte en investeerde in het team. De nieuwe investeerders die zich in deze ronde hebben aangesloten zijn Sofia Angels Ventures, BrightCap, MFG Invest, HR Capital en de ondernemer Georgi Zahariev.

Innovatiehub
Momenteel worden de oplossingen van Ondo geïnstalleerd in de kassen en open velden van meer dan 15 telers in Bulgarije en Noord-Macedonië, ondanks de uitdagingen die de pandemie in het afgelopen jaar heeft veroorzaakt. Het bedrijf heeft de geplande pilotprojecten met succes afgerond, een softwareplatform ontwikkeld, evenals de hardware-oplossingen en ze hebben zes prijzen gewonnen op het gebied van technologie en innovatie in Bulgarije. Ze kijken ernaar uit zichzelf op de Israëlische markt te presenteren, nu ze een uitnodiging hebben ontvangen om deel te nemen aan innovatiehub EIT FAN in Haifa.

"Na onze eerste investeringen en de succesvolle integratie van ONDO in een aantal teeltbedrijven, wat de efficiëntie van de oplossingen van het bedrijf praktisch bewees, was het logisch om de belangrijkste investeerder te worden voor de volgende ronde. ONDO laat ons alle positieve tekenen zien, waar we naar op zoek zijn als we besluiten wel of niet te investeren. Aan de ene kant een goed en ervaren team, dat luistert naar het advies dat we geven, en aan de andere kant een uitstekend product op een gigantisch grote markt, in een sector waar we veel interesse in hebben, de zogenaamde 'toekomst van het voedsel', zoals we dat in ons team noemen," zegt Ivo Simov, partner van Eleven Ventures.

Voet aan de grond in Nederland
De grootste investeerder in de nieuwe ronde is Sofia Angels Ventures, een durfkapitaalfonds, ondersteund door het Europese investeringsfonds en businessangels, familiebedrijven en andere private investeerders en fondsen. Ondo Solutions is het eerste bedrijf in Bulgarije waar Sofia Angels Ventures in investeert.

"Het team van Sofia Angels Ventures ondersteunt Ondo graag op hun weg naar uitbreiding. Het agritechsegment is veelbelovend en ze hebben uitstekende technologische vaardigheden laten zien," zegt Georgi Sidjimkov, partner van Sofia Angels Ventures.

"We willen alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen in het bedrijf en ook ons team bedanken voor hun harde werk en motivatie. Deze nieuwe investering stelt ons in staat ons partnernetwerk van systeemintegreerders en resellers te ontwikkelen, het platform te laten groeien en onze verkopen in de Balkan en andere internationale markten te laten toenemen. Ook kunnen we voet aan de grond krijgen in een aantal zeer ontwikkelde markten voor precision farming en automatiseringsoplossingen, de Nederlandse en Franse markt," deelt de directeur van Ondo Solutions, Ilia Iordanov.

Voor meer informatie:
Ondo
www.ondo.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven