Nieuw zonweringsdoek voor paprikatelers

Dubbele energieschermen is de standaard bij paprikatelers in Nederland en België. Toch worden er nieuwe ontwikkelingen door Holland Scherming opgemerkt. Zo installeerde het bedrijf al drie schermen bij De Groentuin in België, terwijl kwekerij Varico net als De Groentuin ook een speciaal nieuw zomerdoek krijgt binnenkort.

Naast een dubbel energiescherm maakt De Groentuin nu ook gebruik van een zonweringsscherm. Hierdoor kan het klimaat beter gestuurd worden en gaan de plantgezondheid, kwaliteit en productiviteit verder omhoog.

Voor dit project had Holland Scherming een nieuw zonweringsdoek toegepast. Een diffuus doek met open structuur dat zorgt voor 19% lichtafscherming, optimale lichtspreiding en de nodige ventilatie. De kans op verbranding van het gewas in voorjaar en zomer wordt ook nog eens aanzienlijk verkleind.

Nieuw zomerdoek
Een ander uniek project is kwekerij Varico. Daar wordt binnenkort hetzelfde nieuwe zomerdoek geïnstalleerd. Deze paprikateler stapt dus af van de gebruikelijke dubbele energieschermen en heeft voor een enkel energiescherm en zomerdoek met open structuur gekozen. Het open doek zorgt ervoor dat het zonlicht beter verspreid wordt in de kas en ook doordringt tot het onderste gedeelte van de plant.

Daarnaast wordt zonlicht afgeschermd op plaatsen waar de luchtramen van de kas geopend zijn, waardoor verbranding van de plant wordt tegengegaan. De planten zullen beter groeien in de zomer en het klimaat zal aangenamer zijn voor personeel. Een betere werkomgeving betekent immers ook een hogere productiviteit. Door in de koude wintermaanden het zomerscherm te sluiten, wordt de isolatiewaarde overigens ook weer vergroot.


Voor meer informatie:
Holland Scherming
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174-516180
Fax: 0174-513622
www.hollandscherming.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven