Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Week vol watermeloen uit kas in komkommertijd

De watermeloenen uit Nederlandse en Belgische kas stonden afgelopen week volop in de spotlights. Wij deden met een reportage uit de kas bij twee Tomeco-telers een duit in het zakje, maar ook De Bakker Westland kreeg veel mediabezoek.

Zo kwam onder meer RTL Nieuws langs om teler Bart om tekst en uitleg te vragen over de de eerste watermeloenen, geteeld op Nederlandse bodem, die in de schappen bij Albert Heij liggen.

Bart de Bakker, van origine tomatenteler, gebruikt 3.000 vierkante meter van zijn areaal voor de teelt van de meloen. "De smaak is net zo zoet als die uit Spanje", vertelt hij. Ook vertelt hij aan RTL dat het experiment bij de teler uit nood is geboren. "Omdat we in de tomatenteelt te maken hebben met virussen waardoor planten doodgaan, hebben we de teelt voor de grap geprobeerd." 

Bron: De Bakker Westland / RTL Nieuws