Update voor handboek met biopesticiden

De Evaluation Manual (EM) voor Biopesticiden is herzien (v. 1.2) en gepubliceerd. In de update van zijn voor microbiële werkzame stoffen en middelen met die stoffen de onderdelen ‘specificatie’, ‘producteigenschappen’, en ‘analytische methoden’ uitgebreid en, waar nodig, voorzien van een leidraad.

De aanvullingen zijn voornamelijk afgeleid uit in de afgelopen jaren opgebouwde wetenschappelijke kennis. Daarmee biedt de Evaluation Manual voor Biopesticiden standaardisatie, detaillering, voorspelbaarheid en doelmatigheid, waar het toetsingskader dat op dit moment nog niet doet. 

Interpretatieruimte
Het handboek bevat de actuele beoordelingssystematiek voor gewasbeschermings­middelen op basis van microbiële, botanische, of semiochemische werkzame stoffen. De EM voor Biopesticiden is een operationeel document, dat voor inhoudelijke invulling doorverwijst naar kaderdocumenten. Voor de werkzame stoffen en middelen waarop deze EM betrekking heeft, is het huidige regulatoire toetsingskader nog beperkt ingevuld en daardoor vaak ruim te interpreteren.

Bron: Ctgb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven