Zes AGF-bedrijven uit Almería behoren tot de 30 grootste Andalusische exportbedrijven

Uit de ranglijst van de belangrijkste Andalusische exportbedrijven, opgesteld door het zakentijdschrift Andalucía Económica, blijkt duidelijk het belang van de AGF-sector in de provincie Almería voor de economie van het Zuid-Spaanse gewest.

Op de lijst, die dinsdag 13 juli in Sevilla werd gepubliceerd, prijkt telersvereniging Unica op de twaalfde plaats met een omzet van € 400 miljoen buiten de Spaanse landsgrenzen, voornamelijk in Duitsland, Frankrijk, Polen, Oostenrijk en de Scandinavische landen.

Agroponiente staat op de negentiende plaats. De export van dit bedrijf uit El Ejido bedroeg € 240 miljoen en werd gerealiseerd in Duitsland, Polen, Scandinavië, de Baltische staten, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Met een omzet van € 180 miljoen buiten de landsgrenzen neemt Murgiverde de 25e plek in de ranglijst voor zijn rekening. Het bedrijf zet paprika, komkommer, tomaat en courgette af.

Op de 26e plaats staat Vicasol met een export van € 170 miljoen en net een plaatsje daaronder bevindt zich F.J. Sánchez Sucesores, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en afzet van olijven, olijfolie, kappertjes en augurken die geëxporteerd worden naar de vijf continenten en daar in 2020 een omzet van € 169 miljoen haalden.

La Unión, een bedrijf uit El Ejido, staat op de negenentwintigste plaats met een export van € 159 miljoen in het boekjaar 2020. Het teelt en exporteert voornamelijk komkommer, paprika, courgette en aubergine.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven