Virtueel aardbeienplukevenement verbindt Japanse teler met inwoners van Osaka

Eind juni vond er een virtueel aardbeienplukevenement plaats, waarbij een aardbeienkas op het platteland was verbonden met Namba SkyO, een groot winkelcentrum in Osaka. 

Het online gebeuren was bedoeld om mensen in de stad wat virtuele tijd in de natuur 'door te laten brengen' nu het reizen in het land nog altijd beperkt is vanwege de coronapandemie. Onder e deelnemers waren veel gezinnen met kinderen.

De virtuele aardbeienoogst vond plaats in samenwerking met de gemeente Higashimiyoshi, die haar lokale AGF wilde promoten, en Toppan, een bedrijf uit Tokio dat een 'remote experience'- systeem heeft ontwikkeld. Het bedrijf organiseerde in 2020 ook al een virtueel appelplukevenement, waarin een verbinding tussen de prefecturen Nagano en Osaka tot stand werd gebracht. 

Er is te zien hoe aardbeienteler Takeshi Ueda de aardbeien plukt die de deelnemers op afstand uitgekozen hebben. De beelden konden worden gestreamd dankzij de slimme zonnebril die Ueda droeg en waren in Osaka via een tablet te bekijken. Nog dezelfde dag werden de aardbeien naar de betreffende deelnemers verzonden. 

Gedurende het evenement gaf Ueda uitleg over het aardbeienras Summer Amigo dat in deze regio wordt geteeld. Ueda vertelde dat het systeem ook te gebruiken is om mensen op afstand iets bij te brengen over de aardbeienteelt. 

Bron: Mainichi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven