Inzicht in stralingssom helpt etmaaltemperatuur sturen

“Als de stralingssom hoog wordt, zullen we ook de etmaaltemperatuur moeten verhogen voor de vochtregulatie in de kas.” Dat stelt Leon van der Zalm van Schenkeveld. Hij is ervan overtuigd dat alleen dan de plant de energie in de vorm van straling adequaat zal verdelen. De Weather Forecast in de klimaatcomputer IIVO helpt de teler hierbij. 

“In mijn vak als teler is het belangrijk om te evalueren op het verleden, maar nog belangrijker is het om vooruit te kijken. Niet alleen voor optimalisatie doeleinden, maar ook voor mijn eigen gemak.”

Hij stipt aan dat het bekend is dat de fotosynthetische activiteit toeneemt wanneer de straling toeneemt. "Welnu, als de stralingssom hoog is, dan moet de gemiddelde etmaaltemperatuur ook evenredig stijgen om de fotosynthetische efficiëntie te verbeteren. Dit is ook de overtuiging van de telers van Schenkeveld."


Klik hier voor vergroting

De geïntegreerde mogelijkheden voor Weather Forecast zijn gebaseerd op de specifieke GPS-coördinaten van hun kas. IIVO maakt gebruik van zowel realtime als voorspelde klimaat-omstandigheden om het meest optimale groeiklimaat te creëren. 

Kennis opdoen via e-learnings
Telers kunnen op Hoogendoorn Online kennis maken met de sturingsmogelijkheden via Weather Forecast of een andere e-learning. Het platform, dat voor klanten en partners is ontworpen, is bedoeld om kennis op te doen over hoe ze op hun gemak eenvoudig verbinding kunnen maken met slimme online tools om hun kas te beheren. 

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
info@hoogendoorn.nl 
www.hoogendoorn.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven