Netled gaat vertical farms leveren aan Zweedse kruidenleverancier

Netled en Oh My Greens (OMG) hebben een contract getekend voor een investeringsprogramma ter waarde van € 15 mln over drie jaar. Het project houdt in dat Netled zijn verticale kas Vera levert aan OMG, een Zweedse leverancier van kruiden in potten.

Het in juni 2021 ondertekende contract omvat ook een vijfjarige onderhouds- en teeltconsultancydienst en naar schatting van beide partijen een van de grootste turn-key technologiedeals specifiek tussen de technologieleveranciers en exploitanten van teeltbedrijven in de indoor tuinbouwmarkt tot nu toe.

CEO van OMG, Moses Isik: "We hebben 17 verschillende leveranciers van vertical farmtechnologie overwogen en zijn tot de conclusie gekomen dat Netled qua technologie, knowhow en leveringsmogelijk-heden jaren voorloopt op de concurrentie."

De eerste oplevering voor het project is aan de gang en heeft een waarde van € 3,2 mln; deze moet plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2022.

Na de ingebruikname zal Netled technische en adviesdiensten blijven leveren, terwijl OMG zich zal richten op de teelt en levering van groenten aan retailers in Stockholm. De tweede fase van het investeringsplan moet in Q4/2022 van start gaan.

OMG is een teeltbedrijf dat consumenten voorziet van kruiden in potten en heeft ambities om tegen het einde van het investeringsprogramma een groot marktaandeel in Zweden te verwerven, aangezien zij tot nu toe 40% van de totale bevolking bestrijken.

Moses: "Netled's technische en tuinbouwkundige kennis en decennialange ervaring met teelttechnologieën, gecombineerd met OMG's uitstekende logistieke netwerk en bestaande klantenrelaties, creëert een onverslaanbaar concurrentievoordeel waarmee we ons marktaandeel snel kunnen vergroten en de traditionele kruidenteelt kunnen vervangen door duurzame en ecologische vertical farming die de bestaande aanbodstructuren zal veranderen." 

"De Vera vertical farm technologie van Netled zal ons in staat stellen om klanten in heel Zweden te voorzien van versere kruiden en bladgroenten, lokaal geteeld en met een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk. Niet alleen de klant profiteert, maar de planeet ook."

CEO van Netled, Niko Kivioja: "De samenwerking met OMG en haar zusterbedrijf, Bake My Day (BMD), creëert een enorme kans voor Netled om haar marktaanwezigheid in Zweden te vergroten. Het verstevigt ook onze positie als wereldleider in vertical farm technologie."  

Dit contract is de eerste operatie op industriële schaal voor Netled, dat zich voorheen richtte op een schaal van stadsteeltbedrijven.

Kivioja: "Dit contract stelt OMG niet alleen in staat om mooie producten te telen voor klanten in heel Zweden, maar het fungeert ook als een duidelijk voorbeeld voor andere exploitanten van tuinbouwbedrijven van de toepassingen en mogelijkheden op industriële schaal waartoe onze Vera vertical farm technologie in staat is."  

Voor meer informatie:
Netled
netled.fi
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven