Christian Senft, Gartenbau Versicherung

“Positieve premieontwikkeling gaat samen met verbeterde risicospreiding”

Tholen - "Met nieuwe producten, maar vooral met een dynamische groei in het buitenland, hebben we in 2020 ondanks moeilijke omstandigheden belangrijke mijlpalen bereikt", vatte Sales Director Christian Senft de marktontwikkeling samen.

Tijdens de presentatie van het jaarverslag van Gartenbau Versicherung vertelde hij dat de buitenlandse bedrijfsactiviteiten met 7,9% waren gegroeid. Senft: "In onze ogen is passende groei in Nederland het beste antwoord op de grote uitdagingen van de komende jaren, zoals de steeds duidelijker merkbare klimaatverandering. Op deze manier zorgen we voor een positieve premieontwikkeling voor alle leden en verbeteren we de risicospreiding".

Gartenbau-Versicherung kan terugkijken op een uitzonderlijk goed jaarresultaat over het boekjaar 2020 met minder schades door hagel, storm en andere natuurlijke risico's.

"Wij nemen met genoegen, maar ook met enige bescheidenheid kennis van het zeer goede resultaat", zei bestuursvoorzitter Manfred Klunke met het oog op de enorme uitdagingen waarvoor de aangesloten bedrijven zich tijdens de coronapandemie geplaatst zagen.

Voor veel kengetallen wezen de cijfers duidelijk op groei in 2020. Ook Chief Risk and Finance Officer Dr. Dietmar Kohlruss was tevreden met het bedrijfsresultaat. "Elke euro die in onze reserves gaat, is belangrijk en stelt ons in staat dit soort risico’s coöperatief te dragen,  zelfs bij toenemende extreme weersomstandigheden en toenemende technische risico's."

De aanwezige ledenvertegenwoordigers ontvingen het jaarverslag 2020 en keurden unaniem de handelingen van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Gartenbau-Versicherung voor het boekjaar 2020 goed.

Voor meer informatie:
Peter Doorn, Manager Nederland
Gartenbau-Versicherung VVaG
Von-Frerichs-Straße 8
65191 Wiesbaden, Duitsland
+31 651326636
pdoorn@hortisecur.nl
www.hortisecur.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven