Omrijd-winkel heeft nog veel potentie

Vrouwenpower bij De Waag

Tholen – Het enthousiasme waarmee de rauwkostsalades, maaltijden, soepen bij De Waag over de toonbank gaan, biedt volop mogelijkheden om verder uit te breiden en bewerkte producten te gaan verkopen. “Smoothies zouden hier ook zeker aanslaan, maar ik heb er helaas geen tijd voor. We snijden en verpakken alles zelf”, vertelt eigenaresse Marianne Marissink (66) van De Waag. Samen met een team van zeven dames is ze al 20 jaar de drijvende kracht achter de AGF-speciaalzaak waar passie voor het product en de klant centraal staan. Een zogenaamde omrijd-winkel, klanten rijden graag een stukje extra om bij de AGF-specialist boodschappen te doen.  

De Waag ligt tegen de Duitse grens aan de hoofdstraat met voldoende parkeergelegenheid. Normaal gesproken is er veel toerisme uit Duitsland, maar door corona was dat een stuk minder. Dat was niet van invloed op de omzet, integendeel zelfs, vertelt Marianne. “We hebben een hele fijne trouwe klantenkring, veel komen hun weekboodschappen doen. Sommige klanten rijden wel 20 minuten om hier te komen. Daarnaast bezorgen we in de regio een aantal grotere bedrijven. We maken ook heel veel fruitmanden.”

Marianne nam de zaak destijds over van de vorige eigenaar en dat zorgde voor vrouwenpower in de winkel. Marianne: “Toevalligerwijs heeft het team om me heen altijd uit vrouwen bestaan en werken ze hier al heel lang. Als ondernemer heb ik alles altijd zelf gedaan, van inkoop tot boekhouding. Mijn man had zijn eigen werk en steunde me om dit te doen. Helaas is hij vorig jaar overleden.”

Ook de verhuizing 6 jaar gelden pakte Marianne zelf aan. De winkel van ongeveer 50m2 is toen geheel vernieuwd en kreeg een heel modern Toonen interieur. Achter de winkel is ook een modern ingerichte snijkeuken aanwezig en goede mogelijkheden tot uitbreiding van de bewerkingsruimte met kookmogelijkheid.

“In september krijg ik voor het eerst AOW en dan hoop ik het werk hier af te kunnen bouwen. Helaas is er binnen het team niemand beschikbaar om het van mij over te nemen, maar ze willen wel graag door. We zijn dus hard op zoek naar een overname kandidaat”, besluit Marianne.

 

Voor meer informatie:
Marianne Marsink
De Waag
Molenpoortstraat 4
’s Heerenberg
+31 (0)314 664210
dewaag@live.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven