Nieuw in Quebec: Teelt van San Marzano-tomaten

De San Marzano-tomaat in conserven of glazen pot heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere plaats ingenomen in de schappen van de Canadese supermarkten. De tomaat is uiteraard bekend bij de consumenten van Italiaanse afkomst. Nu probeert een teler uit Quebec ook San Marzano-tomaten voor de retail te telen in Canada.

De San Marzano-tomaat is dunner, puntiger, zoeter en minder zuur dan de bekendere Roma-tomaat. Hij heeft ook dikker vruchtvlees met minder zaadjes waardoor hij sterker is. De Roma-tomaat is overigens een kruising van San Marzano met twee andere variëteiten en is makkelijker te telen dan San Marzano.

EagleXport/Alcaro Farms uit Montreal heeft dit jaar San Marzano-tomaten geplant.

“We planten het dit jaar als experiment. We hebben altijd Roma-tomaten geteeld, maar een winkelketen vroeg ons specifiek om San Marzano-tomaten", zegt Alex Zenebisis van EagleXport/Alcaro Farms uit Montreal. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf de laatste jaren ook een grotere vraag naar Roma-tomaten heeft gezien.

EagleXport/Alcaro Farms raamt de oogst in augustus op ongeveer 15.000 à 20.000 kisten van 11 kilo. Het bedrijf is ook van plan het areaal Roma-tomaten met 35% te vergroten.

Links: Alex Zenebisis; rechts: San Marzano-tomaten aan de plant

Zenebisis denkt dat de vraag sterk genoeg zal zijn om deze grote hoeveelheden te kunnen absorberen. "In de herfst maken meer en meer mensen hun eigen weckproducten met tomaten en sauzen, dus ik verwacht een grote vraag", zegt Zenebisis. Hij gelooft dat de San Marzano-tomaat zeer geschikt is voor de teelt in Zuid-Quebec en dat de distributie van het product niet alleen zal gebeuren via de winkelketen die de teler benaderde. Een deel van de oogst zal waarschijnlijk beschikbaar zijn voor afzet op de vrije markt in Canada en de VS.

"Maar de tomaat zal maar voor een korte periode beschikbaar zijn," zo voegt Zenebisis eraan toe, "aangezien de oogst slechts vier tot zes weken duurt."

Voor meer informatie:
Alex Zenebisis
Eagle Export, Inc./Alcaro Farms
+1 (450) 992 0521
alex.zenebisis@eaglexport.ca 
www.eaglexport.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven