Leo Bravenboer koopt eerste Westlandse druiven op Sonnehoeck

Maandag 12 juli heeft Leo Bravenboer traditiegetrouw de eerste druiven op Sonnehoeck weer gekocht. Daarmee is het nieuwe druivenseizoen bij de Historische Druivenkwekerij in Kwintsheul officieel van start gegaan. "De Frankenthalers zijn weer van uitstekende kwaliteit, zoals we op Sonnehoeck gewend zijn. Het wordt vanwege de steeds duurder wordende energiekosten wel steeds moeilijker om de hoge kostprijs eruit te kunnen halen", constateert Jan van Geest van Sonnehoeck.

De eerste druiven worden overhandigd aan Leo Bravenboer (rechts).

"Toch heeft Geo van Leeuwen de moed weer bij elkaar geraapt om op tijd de verwarming aan te zetten om zo toch begin juli de eerste druiven weer op kleur en smaak te hebben. Vanwege het koude voorjaar zijn ze dit jaar wel wat later. We hopen in elk geval dat de afnemers ze zo weten te waarderen dat ze bereid zijn een goede prijs te betalen", laat Jan van Geest van Sonnehoeck weten. "Het zou zonde zijn als het telen van zo’n mooi en uniek product, wat veel vakmanschap vereist, niet meer haalbaar zou zijn."

11 september gratis te bezoeken
Op Sonnehoeck, de enige druivenkwekerij in Nederland met een Rijksmonumentenstatus, worden de druiven nog op traditionele wijze geteeld. Alles wat je op Sonnehoeck aantreft is nog in authentieke staat. Er zij diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken.
Tijdens de rondleidingen kunnen de druiven geproefd en gekocht worden. Vanaf zaterdag 17 juli is er van 11:00 – 16:00 uur weer verkoop aan particulieren. Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 11 september, is Sonnehoeck van 10:00 – 16:30 uur gratis te bezoeken.

Voor meer informatie:
Jan van Geest
Sonnehoeck
+31 (0)6 53 31 81 21
www.sonnehoeck.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven