Italiaanse hardfruitteler bedient in zomer nichemarkt met courgettebloemen

De courgettes met bloem, afkomstig uit de Italiaanse regio Cuneo, zijn een nichegewas. Het seizoen loopt dit jaar van 24 juni tot 15 augustus en zowel de vraag als de prijs zijn goed.

“Twee hectare van ons bedrijf is in de zomer gewijd aan de teelt van courgettes met bloem, voor een totaal van ongeveer 15-20 ton per seizoen. De afzet is op dit moment niet slecht; het is niet spannend, maar vergeleken met andere jaren is het zonder meer beter”, zegt Claudio Peirone van het gelijknamige familiebedrijf.

Ongeveer 100 jaar geleden werd dit bedrijf opgericht in Villanova Mondovì, in de provincie Cuneo in Piemonte, op 500-600 meter boven de zeespiegel. Het bedrijf is gespecialiseerd in appelen en peren, maar bedient in de zomer een nichemarkt courgettes en pompoenbloesems. 

“Om 10:30 uur moeten onze courgettes al geoogst en verwerkt zijn, anders lijdt onze kwaliteitsnorm eronder. Onze groenten met bloemen worden afgezet op de groenten- en fruitmarkt van Genua, in houten kratten van ongeveer 6,5 kg. De vraag naar pompoenbloesems is de laatste jaren gedaald, maar op verzoek bieden wij het aan”, zegt Peirone.

Appelen en peren
“Wat de appelen betreft, hebben wij het areaal uitgebreid met nieuwe aanplantingen, die allemaal met hagel- en vorstnetten zijn afgedekt. Als gevolg van de voorjaarsvorst is de perenteelt zo goed als verloren gegaan. We zullen slechts 5% van de peren op de markt te brengen. De schade aan de appelen bedraagt ongeveer 30%, terwijl de verkoopbare productie 70% bedraagt. De oogst van de Gala-appelen zal iets later beginnen, namelijk begin september. Tenzij er andere weersproblemen zijn”, concludeert Peirone.

Voor meer informatie:
Claudio Peirone
Azienda Agricola Peirone
+39 333 2321448
claudio.peirone@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven