Richard Verbeek, voorzitter Agro Businessclub Westland:

"De coronacrisis dwingt ons tot omdenken"

Tholen - Het was al bijna anderhalf jaar geleden dat de Agro Businessclub Westland bijeen was gekomen, maar gistermiddag vond er dan toch weer een netwerkevent van de vereniging plaats. Normaliter werden bijeenkomsten tot vier keer per jaar georganiseerd, maar door corona konden deze activiteiten een tijd niet doorgaan.


Adrie Visbeen, DLG Logistics / Alex Boers, Valstar / Richard van der Sande, Certhon

Rond de dertig leden kwamen bijeen in de lounge van restaurant Viersprong te 's-Gravenzande om met elkaar ervaringen uit te wisselen en terug te blikken op de afgelopen periode. Omdat het al weer enige tijd geleden was dat er een bijeenkomst was georganiseerd stond de middag in het teken van een (hernieuwde) kennismaking. Aan de hand van het speeddateconcept gingen de leden in kleine groepjes uiteen om na een tijd te wisselen van tafel en het gesprek met anderen voort te zetten. 

Corona vanuit een ander perspectief
Richard Verbeek, voorzitter van de vereniging, startte het event met een terugblik op de periode van corona: "De afgelopen periode is voor sommigen ontzettend zwaar geweest. Door de gevolgen van corona zijn er bedrijven geweest die in donker vaarwater terechtkwamen. Toch doemden er in crisistijd ook veel kansen op voor de handel in bloemen en planten en heeft het virus het belang voor vers en gezond in de samenleving vergroot. De pandemie met al zijn gevolgen dwingt ons tot omdenken, om zo tegenslagen om te kunnen zetten in kansen. Wat heeft Corona ons gebracht? En wat nemen we daar van mee?" 


Yvonne Wigchert, GroentenFruit Huis / Piet Zwinkels, Zwinpack / Robert Mulder, Cool Control / Ger van Burik, GroentenFruit Huis

Hernieuwde kennismaking
Aan de hand van die vragen werd de middag afgetrapt en konden de speeddates beginnen. Om eventueel de gesprekken aan tafel op gang te helpen of te verdiepen had de organisatie een stapel kaarten met persoonlijke, en een stapel met zakelijke vragen neergelegd. Hierop stonden vragen als: 'Wat is voor jou het belangrijkste in het leven? Wat voor plaats krijgt je werk hierin?' Of 'Wat ga je in 2021 absoluut doen wat je in 2020 niet deed/durfde/kon?' 
Achteraf bezien waren die misschien niet nodig geweest, interessante gesprekken en een ongedwongen sfeer in combinatie met de mooie locatie resulteerden in een inspirerende middag die na bijna anderhalf jaar dan eindelijk weer op de ‘ouderwetse’ manier gerealiseerd kon worden.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Richard Verbeek
Agro Businessclub Westland
+31 (0)174 642 673
info@agrobusinessclubwestland.nl    
www.agrobusinessclubwestland.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven