Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmte Vogelaer gaat óók 237 woningen verwarmen

Sinds begin 2017 draait aardwarmteproject Vogelaer in Poeldijk waarop 17 tuinbouwbedrijven zijn aangesloten. Het project, waar ook een onderzoek naar een tweede doublet loopt, gaat naast kassen ook woningen verwarmen, 237 in totaal.

Daarover hebben de gemeente Westland, warmteleverancier HVC, het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom en projectontwikkelaar BPD afspraken gemaakt, zo meldt de WOS

Ontwikkelaar BPD verwacht dat de 237 woningen in Noorderduin in Monster tussen medio 2023 en eind 2024 klaar zijn

Bewuste keuze
Eerder dit jaar legde Léon Lankester, directeur van de mijnbouwonderneming, al in GroentenNieuws uit dat het verwarmen van ook huizen een bewuste keuze is. "Wij vinden het onze verantwoordelijkheid ook de bebouwde omgeving te laten aanhaken.”

Is er met andere woorden sprake van een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen? “Ja, zeker”, beaamde Léon. “Momenteel is de business case voor het aansluiten van glastuinbouw eigenlijk beter. Maar omdat juist hier de ondergrond goed is, vinden we dat iedereen er de vruchten van moet plukken.”

Voor meer informatie:
Léon Lankester
Aardwarmte Vogelaer
info@aardwarmtevogelaer.nl
www.aardwarmtevogelaer.123website.nl