Schermspecialisten helpen goed klimaat maken met gesloten schermen

Voor telers is het creëren van het perfecte kasklimaat een enorme uitdaging. Het is niet eenvoudig een gelijkmatige temperatuur en de ideale luchtvochtigheid te bereiken. Daarnaast moeten telers steeds vaker voldoen aan plaatselijke regelgeving rond lichtuitstoot én als er wordt geteeld volgens de principes van Plant Empowerment, dan is het niet altijd gewenst om te kieren.

Alle reden voor Ludvig Svensson om een nieuw concept te lanceren: ClimaFlow. Daarmee kunnen telers volgens de schermingspecialisten hun kasklimaat verbeteren en tegelijkertijd voldoen aan de regelgeving omtrent lichtuitstoot.

ClimaFlow is een combinatie van het VentilationJet System van Hinova en Climate House, de adviesdienst van Svensson. Met ClimaFlow kunnen telers hun klimaatschermen gesloten houden, zo benutten ze alle voordelen van de klimaatschermen én creëren ze het beste klimaat voor het gewas. Het adviesteam van Svensson ondersteunt telers gedurende het volledige installatie- en implementatieproces.Zo werkt het
Het VentilationJet System bestaat uit een VentilationJet en een verticale ventilator: de HinovaFan. De VentilationJet zuigt verse lucht aan van boven het gesloten scherm en vermengt die met de lucht in de kas, waarna dit wordt verdeeld over het gewas.

De HinovaFan verdeelt de lucht gelijkmatig via een zachte, uniforme stroom door het gewas. Dit systeem voert het vocht uit het gewas af, waardoor verdamping wordt gestimuleerd en een actief, homogeen en gezond microklimaat ontstaat.


 
Voor meer informatie: 
Ton Habraken
Ludvig Svensson
ton.habraken@ludvigsvensson.com
www.ludvigsvensson.com
www.climatehouse.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven