Saoedi-Arabië gaat AGF-import strenger controleren

Het Saoedische ministerie van Landbouw stelt per 9 augustus nieuwe regels aan import van groenten en fruit. Het nieuwe mechanisme is bedoeld om de duurzaamheid van de lokale teelt te bevorderen en de voedselzekerheid te verbeteren. Er wordt strenger naar importvergunningen en fytosanitaire certificaten gekeken. Hierdoor zal er een einde komen aan de import van groenten en fruit uit landen die hard zijn geraakt door de coronapandemie, zo verwacht men.

Volgens het ministerie omvat de nieuwe regeling bepalingen omtrent  de soorten en aantallen groenten en fruit die in importlicentie worden gegeven, al naar gelang de behoeften van de lokale markt. Zij zal de  ondersteunende diensten, logistiek en eisen voor licenties en importvergunningen reguleren. 

Het ministerie laat weten dat het mechanisme is gebaseerd op het agrarische quarantainesysteem van de Gulf Cooperation Council (GCC) waarin staat dat uitsluitend zendingen met een importvergunning, die vergezeld zijn van een geldig fytosanitair certificaat, in het land mogen worden toegelaten. 

Bron: saudigazette.com.sa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven