Lennart Bijl, Own Greens:

"Gewassen uit een vertical farm hebben meer smaak en een langere houdbaarheid"

“In een gesloten kweekcel heb je maximale invloed op condities als temperatuur, luchtvochtigheid en licht. Hierdoor kun je de plantengroei, volle smaak én geur exact sturen”, weet Lennart Bijl, Operations Manager bij Own Greens. “Bovendien is de kweekomgeving heel schoon. Bacteriën, schimmels, ziektekiemen en ongedierte zijn niet aan de orde, wat een zeer gunstig effect heeft op de houdbaarheid van de kweekproducten.”

Hygiënische omgeving
Een krop sla of kruidenplant uit een kas bederft over het algemeen snel, is de ervaring van Lennart. Hij wijt het als gevolg van de bacteriën, parasieten en virussen die zich op met name de buitenste bladeren bevinden. “Vertical farming gaat hiermee de strijd aan, door de producten in een hygiënische omgeving op te kweken. Specifiek aan het concept van Own Greens is bovendien dat we de producten levend en inclusief wortels verkopen, in een pot met water.

Maar ook zonder deze potten kunnen we een langere houdbaarheid garanderen, doordat de producten zich onder de beste omstandigheden ontwikkelen tot volle en sterke planten. Bijvoorbeeld door te spelen met het voor (blad)gewassen- en kruidenteelt essentiële rode en blauwe licht. De Leaf Carrier kweekkarren van Bever Innovations dragen hier in belangrijke mate aan bij.”

Exact de juiste belichting
In de innovatieve kweekkarren wordt het rode en blauwe licht al bij de bron gemengd. Doordat de belichting horizontaal uitschijnt, wordt bovendien een egale lichtverspreiding geborgd, aldus Stephan den Boer, Salesmedewerker bij Bever Innovations. “Elk plantje in het verticale kweeksysteem ontvangt dus exact het gewenste kleurenspectrum. Dit resulteert niet alleen in een snelle of juist langzamere groei en meer of minder bladvorming, maar ook in een optimale smaak, geur én houdbaarheid.”

Voor meer informatie:
Stephan den Boer
Bever Innovations
info@beverinnovations.com  
www.horticulture.beverinnovations.com    

sbo@beverinnovations.com  
+31 (0)638 69 08 02

Lennart Bijl
Own Greens

lennart@owngreens.com 
www.owngreens.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven