Glasstandaard in de maak voor Chinees kasglas

Nu de vraag naar glastuinbouw in China toeneemt rijzen er veel vragen, onder meer over de norm voor het glas dat voor kassen wordt gebruikt. Op 17 juni werd door de China Building Material Council (de CBMC) een vergadering gehouden over de ontwikkeling van een standaard voor tuinbouwglas.

Hoewel er in China veel tuinbouw wordt bedreven is de ontwikkeling van de hightech tuinbouw nog nieuw. Er is op vele gebieden een gebrek aan sectornormen, van ontwerp, teelt tot installatie en zelfs werking. Dit was het hoofddoel van deze bijeenkomst.

De CBMC heeft deskundigen van onderzoeksinstellingen, universiteiten, brancheorganisaties, testinstituten, teeltbedrijven en bedrijven voor deze bijeenkomst uitgenodigd om de normen voor kasglas te bespreken.

Het doel van deze bijeenkomst is om een specifieke norm op te stellen en deze ook te publiceren. Deze norm zal termen en definities, classificatie en markering, technische vereisten, testmethoden, inspectieregels en markering, transport en opslag van ultra-wit gebosseleerde glasbedekkingsmaterialen voor kassen omvatten.

Het standaardiseren van de prestatie-index van glas voldoet aan de eisen van sociale en economische voordelen, is bevorderlijk voor de gestandaardiseerde bouw van moderne tuinbouwfaciliteiten en -apparatuur, en heeft grote strategische betekenis voor het bevorderen van het standaardisatieproces van facilitaire tuinbouw, het bevorderen van de alomvattende bouw van het nieuwe socialistische platteland en de nieuwe tuinbouw en het bevorderen van de revitalisering van het platteland.

Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Agriculture Corporation
7th floor, Advanced Material Building, Feng Hui Zhong Lu, Haidian District,
Beijing, China, 100094
+86 58711536
info@chinakingpeng.com
www.kingpengintl.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven