Bloemen en planten grootste groeier

Goederenexport naar Duitsland met 10,5% gegroeid

De goederenexport naar Duitsland groeide in de eerste vier maanden van 2021 met 10,5% naar 40,6 miljard euro. Bloemen en planten, personenauto’s en andere automobielen behoorden tot de belangrijkste exportproducten van Nederlandse makelij. Minerale brandstoffen, machines en onderdelen, bloemen en planten vormen de top drie meest lucratieve exportproducten van eigen makelij. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
In heel 2020 kende de export naar Duitsland nog een krimp van 6,8%.

De uitvoer naar Duitsland kwam in de eerste vier maanden van dit jaar niet alleen hoger uit dan in 2020, maar ook bijna 5% hoger dan in recordjaar 2019. Iets meer dan de helft van de goederenuitvoer naar Duitsland bestaat uit wederuitvoer (21 miljard euro).

Bloemen en planten voeren de groei van de export van Nederlandse makelij aan
De in Nederland geproduceerde export naar Duitsland bedroeg in de eerste vier maanden van 2021 circa 19,3 miljard euro. Daarmee was deze exportstroom in de eerste vier maanden van 2021 circa 1,7 miljard euro groter dan in dezelfde periode in 2020, een groei van bijna 10%. De Nederlandse bloemen en planten waren hierin de belangrijkste groeier. Deze export nam met circa 246 miljoen euro toe naar een totaal van 1,3 miljard euro. De export van personenauto’s groeide met 116 miljoen euro. De export van overige automobielen, waartoe bussen en trekkers voor opleggers behoren, groeide met 105 miljoen euro. De top vijf wordt gecompleteerd door de export van medicinale en farmaceutische producten, en (motor)rijwielen, scooters en invalidenwagens.

Meer cijfers vindt u hier op de website van het CBS.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven