Emil Breza, AgricUltra:

"Beheer alleen de omgeving die er toe doet: het bladerdak"

"Wij bieden een volledig geïntegreerd product en nemen al het giswerk weg, of het nu gaat om koelers, bedieningselementen, luchtbehandelingsunits, regelbare sproeiers, enzovoort", zegt Emil Breza, medeoprichter, directeur en CEO van AgricUltra Advancements.

AgricUltra is een Canadees bedrijf dat kant-en-klare, meerlaagse teeltplatforms ontwerpt en ontwikkelt om de controle en het beheer tussen de kassen te optimaliseren. De onderneming verricht ook onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot UV-belichting.

AgricUltra Advancements werd officieel opgericht in augustus 2018 en is gespecialiseerd in vier sleutelgebieden: gecontroleerde omgeving tuinbouw, computationele vloeistofdynamica analyse (CFD), systeemontwerp & engineering en fotobiologie. Hoewel het bedrijf zijn systemen heeft ontworpen voor medicinale cannabisteelt, gelooft AgricUltra dat zijn systeem kan worden toegepast op elke vertical farm en zal het de teelt van zachtfruit uitproberen in zijn nieuwe onderzoekscentrum en unit.

Beslissingen gebaseerd op CFD-analyse
Zoals Emil uitlegt, stelt computational fluid dynamics modellering het bedrijf in staat om de luchtstroom in een bestaande of voorgestelde teeltruimte nauwkeurig te modelleren. AgricUltra kan visualiseren hoe warmte, vochtigheid en temperatuur samenwerken om vochtzakken, temperatuurstratificaties of belemmerde luchtstroming te creëren.

"Bij AgricUltra maken we een zeer nauwkeurige weergave van de fysieke omgeving (van kamerniveau tot bladerdakniveau) en de omgevingsinstellingen (temperatuur, relatieve vochtigheid, CFM, warmte-input, enz.) en laten we de software de complexe interacties berekenen die daaruit voortvloeien. Dan kunnen we probleemgebieden identificeren en met haalbare oplossingen komen. Dat is de kracht van CFD analyse. Het helpt je fouten te vinden die je anders niet kunt zien," zegt Emil.

Het optimaliseren van de luchtstroom en de omgevingsregeling is de sleutel tot het maximaliseren van de opbrengst en het produceren van consistente gewassen. Het helpt stressfactoren op de planten te verminderen, waardoor ze beter bestand zijn tegen onder andere pathogenen, de CO2-omzetting en het fotonengebruik te verhogen. Met AgricUltra's AMPL teeltplatform kunnen telers elke laag van hun vertical farm beschouwen als een onafhankelijke zone met een eigen setpointregeling. Telers kunnen zo planten met dezelfde genetica in verschillende gewasstadia in dezelfde ruimte hebben, maar wel individueel geregeld.

Energiebesparing door warmteterugwinning
AgricUltra heeft een goed inzicht in de dynamiek van warmte, temperatuur en vochtigheid en richt zich daarom ook op energieterugwinning in de gehele teeltruimte. In plaats van de lucht buiten de teeltruimte te koelen of te verwarmen en deze vervolgens in de lucht te verspreiden, maakt AgricUltra's AMPL teeltplatform gebruik van hydrocultuur om de lucht rechtstreeks naar het rek te leiden en de temperatuur en vochtigheid ter plaatse te beheren. AgricUltra recupereert ook de warmte die door belichting wordt geproduceerd om de luchttemperatuur te verhogen.

"Stel dat een teler een lage relatieve vochtigheid (RH) wil bereiken, dan moet u de lucht overkoelen om genoeg vocht te laten vallen om de gewenste RH te bereiken, maar u kunt geen koude lucht op de planten toepassen. De lucht moet weer op de gewenste temperatuur worden gebracht. Voor deze warmte is een bron nodig, elektrische spoelen of de koelmachine die het koude water levert, maar met AMPL's vermogen om warmte te oogsten komt een groot deel van de warmte van de lampen die PAR leveren. In feite gebruik je de energie die aan de lampen wordt geleverd twee keer," legt Emil uit.

Samenwerken aan innovatie en succes
AgricUltra Advancements is lid van The Association for Vertical Farming (AVF) en de International Association for Plant UV Research, UV4Plants. AgricUltra heeft ook samengewerkt met [YB2] en is geselecteerd door Ryerson University, die een centrum voor stadstuinbouw ontwikkelt, alsmede het teeltplatform en de leverancier van ledbelichting. Het centrum zal onderzoek doen naar voeding en medicinale cannabis. Het Cannabis Research Laboratory zal zich richten op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van cannabis door een efficiënter gebruik van hulpbronnen en het verminderen van afval. En volgens Emil zal de technologie van AgricUltra de kern vormen van dit onderzoekslaboratorium.

"AgricUltra's AMPL teeltplatform en HyperRail lampen (All-in-One, UVB+A, Zichtbaar en Diep Rood ledbelichtingsinstrument) zullen het middelpunt van het lab vormen en onafhankelijke precisie gestuurde temperatuur, vochtigheid en belichting bieden voor maximaal negen afzonderlijke situaties," zegt Emil.

Volgens het bedrijf werd AgricUltra AMPL onlangs geselecteerd als het verticale teeltplatform voor een nieuwe Canadese EU-GMP operator.

Voor meer informatie:
Emil Breza, mede-oprichter en CEO
AgricUltra Advancements
yanna@agricultra.com
www.agricultra.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven