Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nic van der Knaap, Anthura

"Grote biodiversiteit rond de kas kan uiteindelijk zelfs voordelig zijn"

"We willen biodiversiteit maar niet overal: je wilt geen bedwantsen in je bed en ratten in je keuken. Het juist splitsen van beide - biodiversiteit versus geen of gecontroleerde biodiversiteit - is een grote stap, daar is nog veel te leren."

Nic van der Knaap, oprichter van Anthura, hecht aan biodiversiteit. Hij maait de berm rond zijn kas niet en heeft dit jaar zelfs wat bijgezaaid - een bij een glastuinbouwondernemer niet aangeboren impuls. Naar de toekomst toe wil hij zelfs langs de hele straat een bloemenlint die zo lang mogelijk blijft bloeien, "vooral om te laten zien hoe mooi dat kan zijn".

Door zijn hobby fotograferen is de interesse in de natuur gegroeid. Ook is hij mede hierdoor gaan geloven dat er qua biologische bestrijding nog heel wat te ontdekken valt en ook, zo vertelt hij voor de camera van Greenport, is hij ervan overtuigd dat een grote biodiversiteit rondom de kas uiteindelijk zelfs voordelig kan zijn. Je creƫert als het ware een natuurlijke bufferzone, waardoor juist ook plagen weer moeilijker binnen kunnen komen.

Publicatiedatum: