Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pools paprikaseizoen van start gegaan met groen

In Polen is het paprikaseizoen begonnen en dat betekent dat groene paprika's vanaf nu beschikbaar zijn voor de export. Volgens één exporteur duurt het nog even voor er rode en gele paprika's beschikbaar zijn. De prijzen zijn iets hoger dan vorig jaar, maar nog altijd concurrerend met die van andere producenten. 

Kornelia Lewikowska, inkoopmanager bij het Poolse exportbedrijf Green Best, gaf vorige week een update. "Momenteel zijn er groene paprika's beschikbaar. We moeten nog even geduld hebben voor de rode en gele paprika's op de markt komen. Ook komen er geleidelijk geringe aantallen aubergines op de markt."

"Net zoals voorgaande jaren is het moeilijk om de markt te betreden met Poolse paprika's omdat de prijzen bij aanvang van het seizoen nog aan de hoge kant zijn. Daarnaast bestellen onze klanten hun paprika's liever wanneer er meer kleuren beschikbaar zijn dan alleen de groene. De vraag naar groene paprika's is het sterkst omstreeks september."

"De export van groene paprika's komt langzaam op gang. De prijzen zijn dit jaar ongeveer 5% tot 7% hoger dan vorig seizoen. De paprikateelt in Polen doet het vrij goed ten opzichte van die in andere teeltlanden in Europa. De kwaliteit is goed en de prijzen zijn concurrerend. De kwaliteit van de verpakkingen ligt ook op een hoog niveau. Dit is de reden waarom steeds meer bedrijven belangstelling hebben voor Poolse paprika's. Ik hoop op een succesvol seizoen met een goede afzet. In termen van kwantiteit en kwaliteit zijn we er klaar voor," zegt Lewikowska tot slot. 

Voor meer informatie: 
Kornelia Lewikowska
Green Best
+48 737 602 848
kornelia.lewikowska@greenbest.pl 
www.greenbest.pl 

Publicatiedatum: