Mexicaanse telers 'meer dan tevreden' met drainage-opvangsysteem

Eind vorig jaar introduceerde Hydroponic Systems zijn drainagesysteem voor hydrocultuur, het HS Evolution Growing System. Gedurende dit jaar zijn de eerste systemen in verschillende landen en voor verschillende gewassen geïnstalleerd. De voordelen die het systeem met zich meebrengt worden nu al geverifieerd en de resultaten zijn bevredigend.

Verhoogd gootsysteem
Het HS Evolution Growing System is een verhoogd gootsysteem met een Spacer, die het substraat optilt op een metalen goot, die in het ontwerp is geïntegreerd.

Fued Alle van Hydroponic Systems: "Het HS Evolution Growing System zorgt voor een betere beluchting tussen het substraat en de goot waar het drainagewater doorheen stroomt. Ook voorkomt het dat de wortels uit de mat groeien en in contact komen met het drainagewater, waardoor de circulatie en de doorstroming worden verbeterd, terwijl vocht zich er niet onder ophoopt." Ook voorkomt het dat warmte die door de metalen goot wordt geabsorbeerd, wordt doorgegeven aan het substraat en de wortels.

Alle: "Op deze manier worden wortelziektes gedurende de hele cyclus verminderd en groeien wortels gezonder en sterker. Planten hebben een betere ontwikkeling, door al het bovenstaande, en komen gezonder en met meer groeikracht aan het einde van de lange teeltcycli. Om al deze redenen worden betere opbrengsten verkregen."

Mexico
Mexico is een van de landen waar al projecten zijn geïnstalleerd met het HS Evoluton Growing System, van Hydroponic Systems.

"Vanaf het begin is het ons bij Hydroponic Systems er om te doen om heel dicht bij onze klanten te staan, om onze verschillende systemen en oplossingen te ontwikkelen, gebaseerd op hun eisen en behoeften, en ook om de resultaten te verzamelen en te controleren die verkregen worden bij het gebruik ervan," vertelt de directeur van Hydroponic Systems Mexico. "Voor het HS Evolution Growing System is dit geen uitzondering. Het systeem komt naar voren als een revolutionair alternatief voor bestaande verhoogde gootsystemen voor hydroponische gewassen en de belangrijkste innovatie en voordeel is dat het een ruimteverdeler heeft ingebouwd in het ontwerp."

Hydroponic Systems introduceerde de ruimteverdeler in 2014 met een focus op midtech kassen. "Door een ruimteverdeler in het systeem te laten integreren voegt het HS Evolution Growing System aan de voordelen van verhoogde gootsystemen alle voordelen toe die een Spacer/ruimteverdeler heeft."

"In het HS Evolution Growing System heeft de substraatmat geen direct contact met de metalen goot, omdat deze wordt ondersteund door de spacer. Dit maakt het mogelijk dat wanneer het warm is en de metalen goot onvermijdelijk opwarmt, die warmte niet wordt overgedragen op de substraatmat en dus ook niet op de wortels van de planten."

"De spacer laat het substraat perfect uitlekken en er is geen ophoping van vocht tussen de mat en de goot, terwijl het de beluchting vergemakkelijkt."

"Het drainagewater wordt opgevangen door de metalen goot, die in ons HS Evolution Growing System de vorm heeft van een perfecte "U", zodat de afstand tussen de spacer die de substraatmat ondersteunt en de drainagestroom 8 cm is, zodat de wortels van de planten nooit ook maar in de buurt zullen komen van contact met het drainagewater."

"Al het bovenstaande helpt om de vorming van schimmels, bacteriën, enz. te voorkomen, zodat wortelziekten sterk worden verminderd." 

Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
Murcia, Spanje
+34 968 89 81 81
info@hydroponicsystems.es
www.hydroponicsystems.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven