Petkus-Selecta en VitalFluid gaan samenwerken

Petkus-Selecta en VitalFluid hebben hun krachten gebundeld met de ondertekening van een key-partner overeenkomst. Deze samenwerking zal een impuls geven aan de ontwikkeling van biologische desinfectieoplossingen voor bloem- en groentenzaden. Een eerste mijlpaal wordt de bouw van een proefinstallatie in het Petkus-Selecta democentrum in Hem, Noord-Holland.

VitalFluid heeft expertise, technologie en apparatuur ontwikkeld die plasmatechnologie gebruikt om zogenaamd plasma-geactiveerd water te creëren. Dit natuurlijke proces is een één-op-één kopie van hoe de bliksem plasma-geactiveerd water creëert tijdens een onweersbui. Plasma-geactiveerd water heeft een aantal unieke eigenschappen, waaronder een desinfecterend vermogen gedurende een bepaalde tijd.

Petkus-Selecta CEO Marcel Wolbrink tekende onlangs de Key Partner Agreement met Paul Leenders, CEO van VitalFluid, waarmee de gedeelde ambities worden bekrachtigd.

Duurzame samenwerking
Zowel Petkus-Selecta als VitalFluid onderkennen de noodzaak voor de zaadbehandelingssector om over te stappen op een meer duurzame bedrijfsvoering. Veel van de nu toegepaste conventionele producten zullen in de toekomst niet meer beschikbaar zijn voor toepassing in de voedingsmiddelensector. Beide partijen voelen de noodzaak om schonere en duurzamere alternatieven te ontwikkelen. Zij onderkennen dat het bundelen van de expertise van VitalFluid en Petkus en bestaande technologieën als HySeed bio, zal bijdragen aan nieuwe oplossingen en haalbare alternatieven voor de huidige conventionele producten. Het biedt grote kansen voor innovatie van integrale zaadbehandeling.

Marcel Wolbrink van Petkus-Selecta: "Ik ben zeer enthousiast over de samenwerking met Paul en zijn team van VitalFluid. Bij Petkus is er een toenemende vraag van onze klanten naar natuurlijke oplossingen in zaadontsmetting. Door de expertise van VitalFluid te combineren met onze ervaring en apparatuur, kunnen we onze klanten optimale oplossingen bieden op het gebied van zaaddesinfectie. Dit past perfect in de wereldwijde strategie van Petkus, waarin de toepassing van natuurlijke oplossingen één van onze speerpunten is."

Paul Leenders van VitalFluid: "Het is erg spannend om de kans te krijgen om met Petkus samen te werken als partner in zaadbehandeling. Diepgaande kennis en expertise op het gebied van zaadtechnologie en apparatuur maakt de weg vrij voor duurzame zaadbehandelingsoplossingen met plasmatechnologie. Deze samenwerking zal de route naar de markt voor plasmawaterzaadbehandeling versnellen.

Proefinstallatie
Eerste mijlpaal wordt de bouw van een proefinstallatie in het Petkus-Selecta democentrum in Hem, Noord-Holland. De proefinstallatie zal worden gebruikt om recepten te ontwikkelen en het gebruik van plasma-geactiveerd water in combinatie met stoomdesinfectie, HySeed bio, te finetunen. De Petkus HySeed bio unit desinfecteert zaden met actieve stoom, waardoor een effectieve, zachte en duurzame reiniging van het zaad mogelijk wordt.

De testinstallatie en het Petkus-Selecta democentrum kunnen bezocht worden door een afspraak te maken.

Voor meer informatie:
Vitalfluid
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
+31 (0)85 0603 025
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl 

PETKUS Selecta
info@petkus-selecta.com 
www.petkus-selecta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven