Faillissement voor algenproductie in kas Rijsenhout

Tholen - Afgelopen week is faillissement uitgesproken over Algae Innovations Haarlemmermeer. Het gaat om de productietak van Algae Innovations Netherlands.

In een kas in Rijsenhout werden algen gekweekt in bassins. Tegenvallende verkoopcijfers van de algenproducten, waaronder in belangrijke mate als voeding voor planten, en daarmee gebrek aan omzet noopten de productietak faillissement aan te vragen.

Algae Innovations Netherlands valt buiten het faillissement. Dat bedrijf ontving in 2019 nog een converteerbare lening van drie ton van het Innovatiefonds Noord-Holland. Ook was het bedrijf vorig jaar nog te zien in How It's Done op RTL. De video is op de website van het bedrijf te zien.

Curator mr. C.H. Hartsuiker laat weten dat bij dergelijke innovatieve bedrijven vaker intellectuele eigendomsrechten of productie en verkoop in aparte vennootschappen zitten. Ook hier is dat het geval. Het moederbedrijf gaat door. De productietak had geen eigen personeel.

Oudere kas
De curator bezocht afgelopen week de kas in Rijsenhout en sprak met de algenkwekers. Hij zal de huur van de volgens hem tamelijk verouderde kas opzeggen en proberen de activa, d.w.z. onder andere schoepraden die in de bassins hielpen bij de algenproductie, te verkopen.

Opzeggen van de huur is voor de curator een standaard actie in zake een faillissement. In de verkoop van de activa heeft de curator 'goede hoop'.

Doorstart?
De vinger leggen of de reden van het faillissement vindt Hartsuiker moeilijk. Het bestuur wijdt het faillissement aan de coronacrisis. De curator wil dat nog verder onderzoeken.

Of er sprake gaat zijn van een doorstart, is ook nog niet bekend. Wel wijst de curator erop dat in deze zaak 'doorstart' niet helemaal de juiste term is, omdat hij niet verwacht dat in de kas in Rijsenhout opnieuw gestart gaat worden met algenproductie. 

Bron: Centraal Insolventieregister


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven