Intergrow Greenhouses gebruikt eigen vrachtwagens vanwege hoge vrachtprijzen

De Amerikaanse tomatenteler Intergrow Greenhouses is momenteel blij dat het een eigen wagenpark heeft om zijn klanten van dienst te kunnen zijn. "De tarieven worden steeds hoger, waardoor de toch al complexe AGF-sector er alleen maar moeilijker op wordt," zegt Dirk Biemans, voorzitter van Intergrow Greenhouses.

Het in de staat New York gevestigde teeltbedrijf is in feite een Belgisch-Nederlands familiebedrijf. Naast Dirk zijn nog enkele Belgische en Nederlandse telers betrokken. 

"Wanneer je een lading contracteert via een externe makelaar of transporteur verlies je een deel van de zichtbaarheid en controle die nodig zijn om de best mogelijke service te leveren. Daarom hebben we geïnvesteerd in onze eigen vloot en in een markt als deze is het echt de moeite waard geweest dat we onze eigen zendingen konden rijden," vervolgt Biemans.

"Hoewel we dicht bij grote markten zitten, moet er in dit deel van de VS veel vracht worden vervoerd en is er meer vraag dan aanbod op de markt. Daarom zijn we zo dankbaar dat we een aantal van onze eigen vrachtwagens kunnen inzetten," zegt Bill Cook, een 30-jarige transportveteraan en de huidige logistiek manager bij Intergrow Greenhouses. "Tijdens het hoogseizoen verlaten meer dan 50 ladingen per week ons bedrijf. Onze eigen mensen kunnen dat hoge volume natuurlijk niet aan, dus blijven zij onze retailaccounts beleveren, en zorgen zo voor consistent en betrouwbaar vervoer voor het bedrijf."

Puzzel
Intergrow breidt momenteel zijn bedrijf uit met nog een kas van 4 hectare en zegt in de eerste plaats teler te zijn, maar zag de noodzaak van het leveren van een consistente kwaliteitsservice aan hun klanten, om het bedrijf te laten groeien. "Hier bij Intergrow streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit van het product, maar ook naar betrouwbaarheid. Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat we het hele jaar door op een betrouwbare en consequente manier een topproduct kunnen leveren", zegt Kris Gibson, VP Sales en Marketing. "Dit laatste onderdeel van de puzzel: transport, heeft ons de afgelopen jaren echt geholpen om te groeien."

Voor meer informatie:
Intergrow Greenhouses
www.intergrowgreenhouses.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven