Lou Dekker, Dekker Groenten en Fruit

"Zeeuwse markthandel groeit weer naar het oude normaal toe"

Tholen – De markthandel in de toeristische plaatsen in Zeeland groeit weer naar het oude normaal toe. “Het gaat weer lekker los”, bevestigt Lou Dekker van Dekker & Zn. Groenten- en Fruithandel. Dat het weer niet al te best is, is niet erg. “Klein zonnetje erbij zou wel fijn zijn, maar dit weer is eigenlijk perfect. Als het te warm wordt gaat iedereen naar het strand en nu trekken ze juist naar de stad en ben je meer in de picture.”

Het zomerfruit is de echte klantentrekker in deze tijden. “Kersen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen dat zijn altijd wel de hardlopers. Er zijn ook weer volop goede nectarines en platte perziken, die lopen ook lekker door.”

Lou heeft per 1 januari jl. de groothandel van Hans de Vrie in Middelburg overgenomen, stootte de rijdende winkels op Schouwen-Duiveland af, en ving dat op met een online bestel- met bezorgservice. De beide nieuwe activiteiten lopen goed.

“Naast de markthandel doe ik dat tot nu toe nog samen met mijn vader en binnenkort komt er bij de groothandel een fulltime chauffeur bij. We mogen dus niet mopperen over hoe dat gaat. Ik heb een aantal vaste klanten, winkels en markthandelaren, die mij die boterham gunnen en ik doe mijn best om die vast te houden. Gelukkig hoef ik zelden nee te verkopen, als het eens lastig is, lossen we het in overleg op. Ik rijd immers dagelijks naar leveranciers, dus de volgende dag leveren lukt altijd. Daarnaast doe ik commissiehandel in partijen, die ik elders in het land aflever.”

Nog harder groeien de online-activiteiten bij Dekker. Klanten van de rijdende winkels hebben het nieuwe kanaal goed in gebruik genomen. “Ongeveer 60 procent van de klanten is gebleven en bestelt online. Het groeit heel hard. Vorige week ben ik met een nieuwe bus gaan rijden met plek voor 3 pallets handel. Afgelopen vrijdag heb ik deze alweer ramvol moeten pakken, dus volgende week zal ik misschien al met 2 bussen moeten gaan rijden.”

Bij al dat werk kunnen de extra toeristen in dit zomerseizoen op de markt er makkelijk bij. “Hooguit heb je een extra mannetje nodig om die extra klanten te helpen. Je zet sowieso al neer wat je voor je eigen klanten verkoopt. Als je meer verkoopt rijd je gewoon één of twee keer extra op en neer om handel te halen”, besluit Lou.

Voor meer informatie:
Lou (jr.) Dekker
ZLND Fresh Groothandel in Groenten en Fruit
Kleverskerkseweg 12
4338 PM Middelburg
+31 (0)6 53180058
lou-dekker@live.nl   

Dekker & Zn. Groenten- en Fruithandel
info@dekkerenznagf.nl
www.dekkerenznagf.nl
FB Dekker 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven